Oul Hiperimun - un super-aliment inventat in Romania

Oul Hiperimun - un super-aliment inventat in Romania

Iata o stire care ar fi trebuit sa fie difuzata pe toate posturile TV din Romania. 

La o ferma de pasari din Romania un aliment banal a fost transformat intr-un super-aliment pentru imunitate, care, intr-un viitor apropiat, ar putea inlocui antibioticele.

Este vorba despre Oul Hiperimun. 

Intreaga poveste a oului Hiperimun a inceput in 2010, cand echipa de cercetatori de la Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri veterinare din Romania, a inceput colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infectioase ”Matei Bals”.

Acestia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienti care nu raspundeau la tratamentul cu antibiotice. Cei de la Romvac au facut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat gainile de laborator. Astfel, toata informatia privind bacteriile rezistente la antibiotice a fost transferata in galbenusul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produsi in mod natural de gaina).

"Munca echipei noastre de la Romvac a facut sa putem izola imunoglobulina, sa o extragem si apoi sa facem din ea gama Imunoinstant, o gama de suplimente alimentare ce pot trata, tintit, exact acele infectii cu bacterii care nu raspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar daca pacientul are un alt tip de infectie, pe baza analizelor si a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat", explica directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.

Cercetatorii de la Romvac au reusit sa creeze si Oul Hiperimun, un produs alimentar care, prin intermediul unei cure facute timp de o luna, imunizează organismul impotriva celor mai periculoase bacterii: Escherichia coli (cea care a infectat bebelusii din judetul Arges), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium.

Acesta se poate administra la orice varsta, inclusiv gravidelor sau mamelor care alapteaza.

”Ouale sunt produse de gaini obisnuite, intr-o ferma autorizata din Romania, dar al carei nume am convenit sa nu il facem inca public din motive ce tin de faptul ca noi am depus sase brevete de inventie pentru munca noastra la Romvac. Pana nu se finalizeaza formalitatile, ne straduim sa pastram cat mai multe aspecte logistice pentru noi din teama ca tot ce am descoperit noi sa nu fie apoi insusit de altii", a explicat Constantin Chiurciu pentru Agrointel .

Ou hiperimun PC2 se fierbe timp de 4 minute in apa clocotita, dupa care se introduce rapid sub jet de apa rece. După fierbere, galbenusul trebuie să fie moale. Oul poate fi consumat si crud.

Consumul Oului hiperimun PC2 se repeta zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi. 

Oul hiperimun este disponibil in prezent prin comanda online pe imunoinstant.ro sau direct, la sediul Romvac din Voluntari. 

Sursa foto: melskitchencafe.com
Sursa articol: agrointel.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

Delicii de Paste

Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate