Iata o stire care ar fi trebuit sa fie difuzata pe toate posturile TV din Romania.
La o ferma de pasari din Romania un aliment banal a fost transformat intr-un super-aliment pentru imunitate, care, intr-un viitor apropiat, ar putea inlocui antibioticele.
Este vorba despre Oul Hiperimun.
Intreaga poveste a oului Hiperimun a inceput in 2010, cand echipa de cercetatori de la Romvac, cel mai mare producÄtor de vaccinuri veterinare din Romania, a inceput colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Matei Bals.
Acestia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienti care nu raspundeau la tratamentul cu antibiotice. Cei de la Romvac au facut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat gainile de laborator. Astfel, toata informatia privind bacteriile rezistente la antibiotice a fost transferata in galbenusul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produsi in mod natural de gaina).
"Munca echipei noastre de la Romvac a facut sa putem izola imunoglobulina, sa o extragem si apoi sa facem din ea gama Imunoinstant, o gama de suplimente alimentare ce pot trata, tintit, exact acele infectii cu bacterii care nu raspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar daca pacientul are un alt tip de infectie, pe baza analizelor si a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat", explica directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.
Cercetatorii de la Romvac au reusit sa creeze si Oul Hiperimun, un produs alimentar care, prin intermediul unei cure facute timp de o luna, imunizeazÄ organismul impotriva celor mai periculoase bacterii: Escherichia coli (cea care a infectat bebelusii din judetul Arges), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium.
Acesta se poate administra la orice varsta, inclusiv gravidelor sau mamelor care alapteaza.
Ouale sunt produse de gaini obisnuite, intr-o ferma autorizata din Romania, dar al carei nume am convenit sa nu il facem inca public din motive ce tin de faptul ca noi am depus sase brevete de inventie pentru munca noastra la Romvac. Pana nu se finalizeaza formalitatile, ne straduim sa pastram cat mai multe aspecte logistice pentru noi din teama ca tot ce am descoperit noi sa nu fie apoi insusit de altii", a explicat Constantin Chiurciu pentru Agrointel .
Ou hiperimun PC2 se fierbe timp de 4 minute in apa clocotita, dupa care se introduce rapid sub jet de apa rece. DupÄ fierbere, galbenusul trebuie sÄ fie moale. Oul poate fi consumat si crud.
Consumul Oului hiperimun PC2 se repeta zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi.
Oul hiperimun este disponibil in prezent prin comanda online pe imunoinstant.ro sau direct, la sediul Romvac din Voluntari.
Sursa foto: melskitchencafe.com
Sursa articol: agrointel.ro
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii