Iata o stire care ar fi trebuit sa fie difuzata pe toate posturile TV din Romania.
La o ferma de pasari din Romania un aliment banal a fost transformat intr-un super-aliment pentru imunitate, care, intr-un viitor apropiat, ar putea inlocui antibioticele.
Este vorba despre Oul Hiperimun.
Intreaga poveste a oului Hiperimun a inceput in 2010, cand echipa de cercetatori de la Romvac, cel mai mare producÄtor de vaccinuri veterinare din Romania, a inceput colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Matei Bals.
Acestia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienti care nu raspundeau la tratamentul cu antibiotice. Cei de la Romvac au facut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat gainile de laborator. Astfel, toata informatia privind bacteriile rezistente la antibiotice a fost transferata in galbenusul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produsi in mod natural de gaina).
"Munca echipei noastre de la Romvac a facut sa putem izola imunoglobulina, sa o extragem si apoi sa facem din ea gama Imunoinstant, o gama de suplimente alimentare ce pot trata, tintit, exact acele infectii cu bacterii care nu raspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar daca pacientul are un alt tip de infectie, pe baza analizelor si a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat", explica directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.
Cercetatorii de la Romvac au reusit sa creeze si Oul Hiperimun, un produs alimentar care, prin intermediul unei cure facute timp de o luna, imunizeazÄ organismul impotriva celor mai periculoase bacterii: Escherichia coli (cea care a infectat bebelusii din judetul Arges), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium.
Acesta se poate administra la orice varsta, inclusiv gravidelor sau mamelor care alapteaza.
Ouale sunt produse de gaini obisnuite, intr-o ferma autorizata din Romania, dar al carei nume am convenit sa nu il facem inca public din motive ce tin de faptul ca noi am depus sase brevete de inventie pentru munca noastra la Romvac. Pana nu se finalizeaza formalitatile, ne straduim sa pastram cat mai multe aspecte logistice pentru noi din teama ca tot ce am descoperit noi sa nu fie apoi insusit de altii", a explicat Constantin Chiurciu pentru Agrointel .
Ou hiperimun PC2 se fierbe timp de 4 minute in apa clocotita, dupa care se introduce rapid sub jet de apa rece. DupÄ fierbere, galbenusul trebuie sÄ fie moale. Oul poate fi consumat si crud.
Consumul Oului hiperimun PC2 se repeta zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi.
Oul hiperimun este disponibil in prezent prin comanda online pe imunoinstant.ro sau direct, la sediul Romvac din Voluntari.
Sursa foto: melskitchencafe.com
Sursa articol: agrointel.ro
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii