Oul Hiperimun - un super-aliment inventat in Romania

Oul Hiperimun - un super-aliment inventat in Romania

Iata o stire care ar fi trebuit sa fie difuzata pe toate posturile TV din Romania. 

La o ferma de pasari din Romania un aliment banal a fost transformat intr-un super-aliment pentru imunitate, care, intr-un viitor apropiat, ar putea inlocui antibioticele.

Este vorba despre Oul Hiperimun. 

Intreaga poveste a oului Hiperimun a inceput in 2010, cand echipa de cercetatori de la Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri veterinare din Romania, a inceput colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infectioase ”Matei Bals”.

Acestia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienti care nu raspundeau la tratamentul cu antibiotice. Cei de la Romvac au facut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat gainile de laborator. Astfel, toata informatia privind bacteriile rezistente la antibiotice a fost transferata in galbenusul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produsi in mod natural de gaina).

"Munca echipei noastre de la Romvac a facut sa putem izola imunoglobulina, sa o extragem si apoi sa facem din ea gama Imunoinstant, o gama de suplimente alimentare ce pot trata, tintit, exact acele infectii cu bacterii care nu raspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar daca pacientul are un alt tip de infectie, pe baza analizelor si a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat", explica directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.

Cercetatorii de la Romvac au reusit sa creeze si Oul Hiperimun, un produs alimentar care, prin intermediul unei cure facute timp de o luna, imunizează organismul impotriva celor mai periculoase bacterii: Escherichia coli (cea care a infectat bebelusii din judetul Arges), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium.

Acesta se poate administra la orice varsta, inclusiv gravidelor sau mamelor care alapteaza.

”Ouale sunt produse de gaini obisnuite, intr-o ferma autorizata din Romania, dar al carei nume am convenit sa nu il facem inca public din motive ce tin de faptul ca noi am depus sase brevete de inventie pentru munca noastra la Romvac. Pana nu se finalizeaza formalitatile, ne straduim sa pastram cat mai multe aspecte logistice pentru noi din teama ca tot ce am descoperit noi sa nu fie apoi insusit de altii", a explicat Constantin Chiurciu pentru Agrointel .

Ou hiperimun PC2 se fierbe timp de 4 minute in apa clocotita, dupa care se introduce rapid sub jet de apa rece. După fierbere, galbenusul trebuie să fie moale. Oul poate fi consumat si crud.

Consumul Oului hiperimun PC2 se repeta zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi. 

Oul hiperimun este disponibil in prezent prin comanda online pe imunoinstant.ro sau direct, la sediul Romvac din Voluntari. 

Sursa foto: melskitchencafe.com
Sursa articol: agrointel.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
2
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
3
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj
Bucataras.RO

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

...de casa desigur! Va invit cu drag la o placinta calda imbietoare, delicioasa, cu aluat preparat acasa rapid!  Am...

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala