Mituri despre Folia de Aluminiu

Mituri despre Folia de Aluminiu

Folia de aluminiu a fost utilizata initial pentru a proteja tigarile si ciocolata de umiditatea din mediu. Prima data a fost produsa in Elvetia in 1910, avand ca scop impachetarea ciocolatei. Abia dupa cateva decenii folia de aluminiu a cucerit si domiciliile, fiind utilizata in mai multe scopuri comerciale. Cu timpul, folia de aluminiu a facut subiectul unor controverse cu privire la nocivitatea ei, efectuandu-se variate cercetari pentru a stabili daca utilizarea ei in gospodarii este sau nu inofensiva.

O parte din problemele puse in discutie de cercetatori sunt prezentate in cele ce urmeaza:
 

Argument 1:

Folia de aluminiu trebuie evitata pentru ca poate provoca boala Alzeimer.

Contraargument:

Acest mit a pornit acum cativa ani, cand o serie de studii au aratat ca pacientii afectati de Alzeimer prezinta nivele ridicate de aluminiu in creier. Una din explicatiile vehiculate atunci a fost ca tocmai nivelul crescut de aluminiu cauza, de fapt, boala. Cercetari ulterioare au demonstrat ca nu exista nici o conexiune intre expunerea la aluminiu si boala Alzeimer si ca nivelurile ridicate de aluminiu din creierele celor afectati se datoreaza tocmai bolii. Cu alte cuvinte, nu cantitatea ridicata de aluminiu din creier determina Alzeimer, ci boala Alzeimer determina cantitatea ridicata de alumiu din creier.

Argument 2:

Atunci cand utilizam folie de aluminiu, aceasta trebuie folosita cu suprafata mai stralucitoare spre interior, iar cea mai mata spre exterior, pentru a reflecta si a mentine mai bine caldura in jurul a ceea ce gatiti.

Contraargument:

Singurul motiv pentru care folia de aluminiu are fete cu grad de stralucire diferit este modul in care este procesata. Desi arata diferite, cele doua fete ale foliei nu prezinta proprietati semnificativ diferite in ceea ce priveste reflectia sau transmiterea caldurii.

Argument 3:

Cantitatea de aluminiu ce se infiltreaza in mancare atunci cand este utilizata folia in pregatirea ei, este toxica.

Contraargument:

Studiile efectuate in ultimii 10 ani au demonstrat fara echivoc ca folia de aluminiu este inofensiva. Toti cei care au dubii in ceea ce o priveste, ar trebui sa ia in considerare ca, fie ca vor sau nu, intra mereu in contact cu instrumente de gatit de aluminiu – oale, caserole, diverse recipiente etc. Expunerea la vasele din aluminiu este frecventa, prin urmare, daca chiar s-ar infiltra in mancare, foarte multi oameni ar avea manifestari care sa indice intoxicarea cu aluminiu (ceea ce nu se intampla).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti
Bucataras.RO

Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti

Acasa, mama ii face aproape in fiecare an, dar anul asta e prima data cand ii fac eu :D

Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti