Mituri despre Folia de Aluminiu

Mituri despre Folia de Aluminiu

Folia de aluminiu a fost utilizata initial pentru a proteja tigarile si ciocolata de umiditatea din mediu. Prima data a fost produsa in Elvetia in 1910, avand ca scop impachetarea ciocolatei. Abia dupa cateva decenii folia de aluminiu a cucerit si domiciliile, fiind utilizata in mai multe scopuri comerciale. Cu timpul, folia de aluminiu a facut subiectul unor controverse cu privire la nocivitatea ei, efectuandu-se variate cercetari pentru a stabili daca utilizarea ei in gospodarii este sau nu inofensiva.

O parte din problemele puse in discutie de cercetatori sunt prezentate in cele ce urmeaza:
 

Argument 1:

Folia de aluminiu trebuie evitata pentru ca poate provoca boala Alzeimer.

Contraargument:

Acest mit a pornit acum cativa ani, cand o serie de studii au aratat ca pacientii afectati de Alzeimer prezinta nivele ridicate de aluminiu in creier. Una din explicatiile vehiculate atunci a fost ca tocmai nivelul crescut de aluminiu cauza, de fapt, boala. Cercetari ulterioare au demonstrat ca nu exista nici o conexiune intre expunerea la aluminiu si boala Alzeimer si ca nivelurile ridicate de aluminiu din creierele celor afectati se datoreaza tocmai bolii. Cu alte cuvinte, nu cantitatea ridicata de aluminiu din creier determina Alzeimer, ci boala Alzeimer determina cantitatea ridicata de alumiu din creier.

Argument 2:

Atunci cand utilizam folie de aluminiu, aceasta trebuie folosita cu suprafata mai stralucitoare spre interior, iar cea mai mata spre exterior, pentru a reflecta si a mentine mai bine caldura in jurul a ceea ce gatiti.

Contraargument:

Singurul motiv pentru care folia de aluminiu are fete cu grad de stralucire diferit este modul in care este procesata. Desi arata diferite, cele doua fete ale foliei nu prezinta proprietati semnificativ diferite in ceea ce priveste reflectia sau transmiterea caldurii.

Argument 3:

Cantitatea de aluminiu ce se infiltreaza in mancare atunci cand este utilizata folia in pregatirea ei, este toxica.

Contraargument:

Studiile efectuate in ultimii 10 ani au demonstrat fara echivoc ca folia de aluminiu este inofensiva. Toti cei care au dubii in ceea ce o priveste, ar trebui sa ia in considerare ca, fie ca vor sau nu, intra mereu in contact cu instrumente de gatit de aluminiu – oale, caserole, diverse recipiente etc. Expunerea la vasele din aluminiu este frecventa, prin urmare, daca chiar s-ar infiltra in mancare, foarte multi oameni ar avea manifestari care sa indice intoxicarea cu aluminiu (ceea ce nu se intampla).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Dovlecei in ulei
Bucataras.RO

Dovlecei in ulei

Imi plac foarte mult dovleceii copti ori prajiti, serviti cu mujdei de usturoi. Si cam atat :) Am vazut insa la Gina Bradea,...

Dovlecei in ulei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala