Limba soacrei - mancarea din vinete iubita de toate nurorile

Limba soacrei - mancarea din vinete iubita de toate nurorile

Multi stiu despre planta de apartament ce poarta denumirea de Limba soacrei. Putini stiu, insa, ca exista si un fel de mancare de sezon, din vinete, care are aceeasi denumire.

Este de la sine inteles ca este un fel de mancare pe care orice nora ar trebui sa stie sa-l pregateasca.

Mai ales ca se spune ca acest tip de mancare este iubit de toate nurorile pentru ca, daca soacra e rea de gura sau cicalitoare, vinetele vor fi piscatoare si vor face ca limba soacrei sa se umfle.

O alta explicatie ar fi ca denumirea vine de la faptul ca avem o fasie de vanata facuta rulou si umpluta cu usturoi. Aceasta facand referire, in gluma, la limba lunga si iute a soacrelor. 

Si, daca v-am spus si povestea acestui fel de mancare, sa va spunem si cum se pregateste:

Ingrediente:

2 vinete
1 rosie 
2-3 linguri maioneza
2-3 catei de usturoi
patrunjel
ulei
sare si piper 

Mod de preparare:

Feliem subtire vinetele de-a lungul lor, le prajim in ulei pe ambele parti, doar cat sa se rumeneasca.

Pregatim maioneza cu usturoi si sare, iar rosia o taiem fasii subtiri.

Luam o felie de vanata, o ungem cu maioneza, intr-un capat punem o bucatica de rosie si patrunjel si apoi rulam de-a lungul vinetei, astfel obtinem un rulou de vanata.

Pofta buna!

Sursa foto: gustos.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia