La Festivalul Cepei, comuna Pericei a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor

La Festivalul Cepei, comuna Pericei a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor

In cadrul celei de-a 9-a editie a Festivalului Cepei de la Pericei, s-a strans laolalta cel mai mare numar de oameni din lume pasionati de "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata" cu untura delicatei slanini de porc Mangalita. 

Astfel, comuna a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor. 

Prima data, ceapa din Pericei a intrat in Cartea Recordurilor in 2007, cand, cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei, agricultorii de aici au impletit o cununa din 45.000 de cepe, care a avut o lungime de 4.518 metri.

Tot atunci in comuna a fost dezvelit Monumentul Cepei, unic in lume, care are o inaltime de sase metri si reprezinta un bulb de ceapa aurie-aramie cu o inaltime de 4,5 metri, realizat din fibra de sticla si rasini sintetice si acoperit cu tabla de cupru batuta.

Acest monument a fost si cel care a adus al doilea record mondial in comuna, pentru “cel mai mare monument dedicat cepei”.

Anul acesta, pe 3 septembrie, organizatorii au oferit slanina, batul, painea, focul, instructiunile de folosire si buna-dispozitie, iar la final de zi comuna a ajuns pentru a 3-a oara in Cartea Recordurilor, deoarece 1300 de oameni au prajit in acelasi timp "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata". Sau mai simplu spus: slanina prajita si paine cu ceapa si untura.

Premierul Dacian Ciolos este originar din Pericei, dar nu a putut participa. In schimb, l-a trimis pe ministrul Agriculturii.

Sursa articol: radiocluj.ro
Sursa foto: adihadean.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia