Cum sa intretinem vasele din sticla termorezistenta (de tip yena)

Cum sa intretinem vasele din sticla termorezistenta (de tip yena)

Vasele de tip yena sunt facute din sticla supusa procesarii termice pentru a-i spori duritatea si rezistenta. De asemenea, procedeul mai e folosit pentru a determina sticla sa se sparga in bucati mai mari, nu in cioburi marunte. Materialul rezultat se zgaraie cu usurinta, de aceea curatarea vaselor de tip yena este problematica. Exista totusi cateva sfaturi ce pot fi puse in aplicare pentru intretinerea vaselor dins ticla termorezistenta:

1. Daca e posibil, imediat dupa ce ati terminat de gatit mancarea, aranjati-o in farfurii sau mutati-o intr-un alt recipient. Daca puteti, spalati vasul de tip yena imediat.

2. Daca nu e posibil asta, clatiti-l pentru a evita lipirea si mai accentuata a mancarii. Ulterior, cand ajungeti sa-l spalati, umpleti chiuveta cu apa foarte fierbinte si cu detergent de vase. Lasati vasul sa stea in apa pentru cateva minute.

3. Spalati vasul. Daca aveti nevoie de ceva mai puternic decat detergentul de vase, pudrati praf de copt pe buretele de vase si apoi incercati din nou.

4. Daca praful de copt nu este suficient pentru resturile de mancare de pe vas, inlocuiti-l cu sare.

5. Clatiti si apoi uscati vasul.

Avantajul acestor tipuri de vase consta in faptul ca furnizeaza o distribuire uniforma de caldura in timpul procesului de preparare termica a mancarii. Vasele din sticla termorezistenta sunt disponibile intr-o varietate de forme si de dimensiuni, fiind folosite in special in cuptor, pentru prepararea carnii, legumelor, prajituri si alte deserturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia