Vasele de tip yena sunt facute din sticla supusa procesarii termice pentru a-i spori duritatea si rezistenta. De asemenea, procedeul mai e folosit pentru a determina sticla sa se sparga in bucati mai mari, nu in cioburi marunte. Materialul rezultat se zgaraie cu usurinta, de aceea curatarea vaselor de tip yena este problematica. Exista totusi cateva sfaturi ce pot fi puse in aplicare pentru intretinerea vaselor dins ticla termorezistenta:
1. Daca e posibil, imediat dupa ce ati terminat de gatit mancarea, aranjati-o in farfurii sau mutati-o intr-un alt recipient. Daca puteti, spalati vasul de tip yena imediat.
2. Daca nu e posibil asta, clatiti-l pentru a evita lipirea si mai accentuata a mancarii. Ulterior, cand ajungeti sa-l spalati, umpleti chiuveta cu apa foarte fierbinte si cu detergent de vase. Lasati vasul sa stea in apa pentru cateva minute.
3. Spalati vasul. Daca aveti nevoie de ceva mai puternic decat detergentul de vase, pudrati praf de copt pe buretele de vase si apoi incercati din nou.
4. Daca praful de copt nu este suficient pentru resturile de mancare de pe vas, inlocuiti-l cu sare.
5. Clatiti si apoi uscati vasul.
Avantajul acestor tipuri de vase consta in faptul ca furnizeaza o distribuire uniforma de caldura in timpul procesului de preparare termica a mancarii. Vasele din sticla termorezistenta sunt disponibile intr-o varietate de forme si de dimensiuni, fiind folosite in special in cuptor, pentru prepararea carnii, legumelor, prajituri si alte deserturi.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaO reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!
Penne cu dovlecei si busuiocSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii