Cum sa intretinem vasele din sticla termorezistenta (de tip yena)

Cum sa intretinem vasele din sticla termorezistenta (de tip yena)

Vasele de tip yena sunt facute din sticla supusa procesarii termice pentru a-i spori duritatea si rezistenta. De asemenea, procedeul mai e folosit pentru a determina sticla sa se sparga in bucati mai mari, nu in cioburi marunte. Materialul rezultat se zgaraie cu usurinta, de aceea curatarea vaselor de tip yena este problematica. Exista totusi cateva sfaturi ce pot fi puse in aplicare pentru intretinerea vaselor dins ticla termorezistenta:

1. Daca e posibil, imediat dupa ce ati terminat de gatit mancarea, aranjati-o in farfurii sau mutati-o intr-un alt recipient. Daca puteti, spalati vasul de tip yena imediat.

2. Daca nu e posibil asta, clatiti-l pentru a evita lipirea si mai accentuata a mancarii. Ulterior, cand ajungeti sa-l spalati, umpleti chiuveta cu apa foarte fierbinte si cu detergent de vase. Lasati vasul sa stea in apa pentru cateva minute.

3. Spalati vasul. Daca aveti nevoie de ceva mai puternic decat detergentul de vase, pudrati praf de copt pe buretele de vase si apoi incercati din nou.

4. Daca praful de copt nu este suficient pentru resturile de mancare de pe vas, inlocuiti-l cu sare.

5. Clatiti si apoi uscati vasul.

Avantajul acestor tipuri de vase consta in faptul ca furnizeaza o distribuire uniforma de caldura in timpul procesului de preparare termica a mancarii. Vasele din sticla termorezistenta sunt disponibile intr-o varietate de forme si de dimensiuni, fiind folosite in special in cuptor, pentru prepararea carnii, legumelor, prajituri si alte deserturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia