Festivalul florilor comestibile din Romania, unde florarii se intalnesc cu bucatarii

Festivalul florilor comestibile din Romania, unde florarii se intalnesc cu bucatarii

In Romania are loc in fiecare an un festival care va va schimba perceptia asupra florilor: Festivalul Florilor Comestibile.

Anual, se desfasoara in Sfantu Gheorghe, pe 1 mai, iar in acest an are loc ce-a de-a cincea editie.

Pentru prima data, in acest an la evenimentul din acest an vor fi invitati si florari, nu doar bucatari.

Kovacs Istvan, organizatorul festivalului, a declarat ca invitatul special al festivalului va fi maestrul bucatar Blasko Janos din Ungaria. Acesta are in spate peste 15 anide experimentat si inventat retete pe baza de flori comestibile.

"Am inceput deja pregatirile pentru acest festival, care anul acesta va avea o amploare mai mare, pentru ca vom organiza si o expozitie de flori (…) Festivalul a fost primit foarte bine, mai mult de cei din restul tarii, decat de cei din Secuime, care sunt mai mult cu slanina si carnatii (…) Am primit foarte multe telefoane de la restaurante mari din tara si ne-au intrebat cum se depoziteaza, cum se pastreaza florile comestibile pentru ca vor sa le foloseasca tot timpul anului, mai ales pentru decoratiuni. Deci a fost un interes foarte, foarte mare", a declarat Kovacs Istvan.

Printre florile comestibile se numara trandafirii, zorelele, galbenelele, craitele, muscatele, florile de dovlecei, papadia, panselutele, levantica, musetelul, liliacul alb, florile de tei, talpa gastii si limba mielului.

De exemplu, din florile de soc se pot face snitele, din petale de trandafiri se prepara salate, florile de muscate se pot pune in aluatul de gogosi, iar pentru friptura de curcan se poate prepara un sos alb cu menta si panselute.

Sursa foto: thetasterevelation.com
Sursa articol: voceatransilvaniei.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa