Festivalul florilor comestibile din Romania, unde florarii se intalnesc cu bucatarii

Festivalul florilor comestibile din Romania, unde florarii se intalnesc cu bucatarii

In Romania are loc in fiecare an un festival care va va schimba perceptia asupra florilor: Festivalul Florilor Comestibile.

Anual, se desfasoara in Sfantu Gheorghe, pe 1 mai, iar in acest an are loc ce-a de-a cincea editie.

Pentru prima data, in acest an la evenimentul din acest an vor fi invitati si florari, nu doar bucatari.

Kovacs Istvan, organizatorul festivalului, a declarat ca invitatul special al festivalului va fi maestrul bucatar Blasko Janos din Ungaria. Acesta are in spate peste 15 anide experimentat si inventat retete pe baza de flori comestibile.

"Am inceput deja pregatirile pentru acest festival, care anul acesta va avea o amploare mai mare, pentru ca vom organiza si o expozitie de flori (…) Festivalul a fost primit foarte bine, mai mult de cei din restul tarii, decat de cei din Secuime, care sunt mai mult cu slanina si carnatii (…) Am primit foarte multe telefoane de la restaurante mari din tara si ne-au intrebat cum se depoziteaza, cum se pastreaza florile comestibile pentru ca vor sa le foloseasca tot timpul anului, mai ales pentru decoratiuni. Deci a fost un interes foarte, foarte mare", a declarat Kovacs Istvan.

Printre florile comestibile se numara trandafirii, zorelele, galbenelele, craitele, muscatele, florile de dovlecei, papadia, panselutele, levantica, musetelul, liliacul alb, florile de tei, talpa gastii si limba mielului.

De exemplu, din florile de soc se pot face snitele, din petale de trandafiri se prepara salate, florile de muscate se pot pune in aluatul de gogosi, iar pentru friptura de curcan se poate prepara un sos alb cu menta si panselute.

Sursa foto: thetasterevelation.com
Sursa articol: voceatransilvaniei.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia