Doua tone de fasole si una de carnati, pentru masa populara de 1 Decembrie din Alba Iulia

Doua tone de fasole si una de carnati, pentru masa populara de 1 Decembrie din Alba Iulia

De Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia zeci de bucatari cunoscuti vor prepara "cel mai mare ceaun de fasole cu carnati". Din el se vor servi 8.000 de portii, carora li se vor adauga chifle coapte la fata locului in sase cuptoare electrice si vin alb. 

"De 1 Decembrie, cea mai fericita zi din istoria noastra, Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba aduc romanilor sositi aici din toate colturile tarii bucate din patrimoniul gastronomic national: 8.000 de portii de fasole cu carnati, pregatite dupa o reteta culeasa din bucataria veche taraneasca", mentioneaza organizatorii manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei care vor avea loc la Alba Iulia.


Printre chefii care vor prepara mancarea se numara Petru Scalestchi, din Republica Moldova, bucatar personal al Ambasadorului SUA la Chisinau; Cesar Alonso Velasquez, din Chile; Cosmin Toma, din Alba Iulia, precum si bucatari de la diverse restaurante din Focsani, Galati, Pitesti, Sibiu, Tulcea etc. Coordonatorul proiectului este chef Stefania Ciocoiu.

"Spectacolul culinar se va desfasura in Latura de Vest a Cetatii Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mancarea va fi oferita gratuit din 5 puncte de distributie", au precizat organizatorii.

Cantitatea necesara de fasole este de doua tone, iar cea de carnati de o tona.

Sursa foto: adihadean.ro
Sursa articol: agerpres.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.