De Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia zeci de bucatari cunoscuti vor prepara "cel mai mare ceaun de fasole cu carnati". Din el se vor servi 8.000 de portii, carora li se vor adauga chifle coapte la fata locului in sase cuptoare electrice si vin alb.
"De 1 Decembrie, cea mai fericita zi din istoria noastra, Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba aduc romanilor sositi aici din toate colturile tarii bucate din patrimoniul gastronomic national: 8.000 de portii de fasole cu carnati, pregatite dupa o reteta culeasa din bucataria veche taraneasca", mentioneaza organizatorii manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei care vor avea loc la Alba Iulia.
Printre chefii care vor prepara mancarea se numara Petru Scalestchi, din Republica Moldova, bucatar personal al Ambasadorului SUA la Chisinau; Cesar Alonso Velasquez, din Chile; Cosmin Toma, din Alba Iulia, precum si bucatari de la diverse restaurante din Focsani, Galati, Pitesti, Sibiu, Tulcea etc. Coordonatorul proiectului este chef Stefania Ciocoiu.
"Spectacolul culinar se va desfasura in Latura de Vest a Cetatii Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mancarea va fi oferita gratuit din 5 puncte de distributie", au precizat organizatorii.
Cantitatea necesara de fasole este de doua tone, iar cea de carnati de o tona.
Sursa foto: adihadean.ro
Sursa articol: agerpres.ro
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii