Cum se transeaza un pui

Cum se transeaza un pui

Transarea unul pui poate parea complicat la inceput, dar dupa 2-3 incercari, veto descoperi ca acest procedeu este foarte usor si foarte util. Nu numai ca economisiti bani – puiul intreg fiind mai ieftin decat bucatile (piept, pulpe) cumparate separat, dar vei obtine si o combinatie de tipuri de carne utilizabile in prepararea unei game variate de mancaruri: snitele, friptura, ciorbe, supe etc.

Instrumente de care ai nevoie pentru transarea puiului:Un tocator mare, preferabil din lemnUn foarfece de bucatarieUn cutit mare, bine ascutit


Pasul 1: Taiati capetele aripilor cu ajutorul foarfecelui. Apoi taiati varfurile picioarelor si puneti-le deoparte pentru o ciorba cu legume.

Pasul 2: Asezati puiul cu pieptul in jos si utilizati foarfecele pentru a taia de-a lungul sirei spinarii, inspre gat. Taiati apoi si cealalta parte a sirei spinarii si indepartati-o.

Pasul 3: Deschideti pasarea si asezati-o cu pieptul in sus. Cu ajutorul foarfecelui taiati mijlocul pieptului si impartiti puiul in doua.

Pasul 4: Puneti una din jumatati pe tocator si treceti cutitul, aproape orizontal, intre incheietura pulpei si piept. Indepartati pulpa de piept. Repetati miscarea cu cealalata jumatate de pui.

Pasul 5: Palpati putin pulpa pentru a vedea unde se unesc oasele. Taiati cu un cutit ascutit in acest loc pentru a separa pulpa superioara de cea inferioara.

Pasul 6: Taiati vertical la nivelul incheieturii pieptului si veti obtine o aripa cu o portiune de piept si o bucata de piept numai buna pentru snitele sau gratar.

Punand in aplicare acesti pasi, veti obtine 8 bucati aproximativ egale de pui si 4 tacamuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Ciorba de miel
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia