Transarea unul pui poate parea complicat la inceput, dar dupa 2-3 incercari, veto descoperi ca acest procedeu este foarte usor si foarte util. Nu numai ca economisiti bani puiul intreg fiind mai ieftin decat bucatile (piept, pulpe) cumparate separat, dar vei obtine si o combinatie de tipuri de carne utilizabile in prepararea unei game variate de mancaruri: snitele, friptura, ciorbe, supe etc.
Instrumente de care ai nevoie pentru transarea puiului:Un tocator mare, preferabil din lemnUn foarfece de bucatarieUn cutit mare, bine ascutit
Pasul 1: Taiati capetele aripilor cu ajutorul foarfecelui. Apoi taiati varfurile picioarelor si puneti-le deoparte pentru o ciorba cu legume.
Pasul 2: Asezati puiul cu pieptul in jos si utilizati foarfecele pentru a taia de-a lungul sirei spinarii, inspre gat. Taiati apoi si cealalta parte a sirei spinarii si indepartati-o.
Pasul 3: Deschideti pasarea si asezati-o cu pieptul in sus. Cu ajutorul foarfecelui taiati mijlocul pieptului si impartiti puiul in doua.
Pasul 4: Puneti una din jumatati pe tocator si treceti cutitul, aproape orizontal, intre incheietura pulpei si piept. Indepartati pulpa de piept. Repetati miscarea cu cealalata jumatate de pui.
Pasul 5: Palpati putin pulpa pentru a vedea unde se unesc oasele. Taiati cu un cutit ascutit in acest loc pentru a separa pulpa superioara de cea inferioara.
Pasul 6: Taiati vertical la nivelul incheieturii pieptului si veti obtine o aripa cu o portiune de piept si o bucata de piept numai buna pentru snitele sau gratar.
Punand in aplicare acesti pasi, veti obtine 8 bucati aproximativ egale de pui si 4 tacamuri.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii