Mustul este unua dintre cele mai apreciate si cautate bauturi ale toamnei.
Acesta contine nu numai compusii benefici din pulpa fructului, dar si din pielita, seminte si ciorchini.
In acelasi timp, mustul poate fi folosit si ca ingredient principal pentru a prepara muhalebiu, o budinca delicioasa de sezon.
Reteta a fost culeasa de Radu Anton Roman si se pare ca acest preparat ar avea origini fanariote.
Cum se prepara:
Patru litri de must rosu se filtreaza printr-o bucata de pasla si se pun la fiert. Intre timp, un litru se freaca bine cu fÄina.
In cazul in care mustul nu este suficient de dulce, se mai adauga si un pic de zahar. Cand mustul pus la fiert a scazut la jumatate, se adauga zeama de faina, ca sa se ingroase.
Se lasa la fiert la foc mic, pana cand se leaga, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde.
Ca o ultima etapa, se pregatesc din timp castronase pline pe jumatate cu nuci. In acestea se toarna siropul obtinut si se lasa la racit. La sfarsit se se presara cu zahar pe deasupra si se savureaza ca desert.
Daca alegeti sa serviti muhalebiul (budinca de must) in forme rasturanate pe farfurii, trebuie sa le scufundati timp de cateva secunde, in apa fierbinte.
Sursa articol: adevarul.ro
Sursa foto: bucatarialidl.ro
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosAceastă rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...
Piept de pui cu sos gorgonzolaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii