Mustul este unua dintre cele mai apreciate si cautate bauturi ale toamnei.
Acesta contine nu numai compusii benefici din pulpa fructului, dar si din pielita, seminte si ciorchini.
In acelasi timp, mustul poate fi folosit si ca ingredient principal pentru a prepara muhalebiu, o budinca delicioasa de sezon.
Reteta a fost culeasa de Radu Anton Roman si se pare ca acest preparat ar avea origini fanariote.
Cum se prepara:
Patru litri de must rosu se filtreaza printr-o bucata de pasla si se pun la fiert. Intre timp, un litru se freaca bine cu fÄina.
In cazul in care mustul nu este suficient de dulce, se mai adauga si un pic de zahar. Cand mustul pus la fiert a scazut la jumatate, se adauga zeama de faina, ca sa se ingroase.
Se lasa la fiert la foc mic, pana cand se leaga, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde.
Ca o ultima etapa, se pregatesc din timp castronase pline pe jumatate cu nuci. In acestea se toarna siropul obtinut si se lasa la racit. La sfarsit se se presara cu zahar pe deasupra si se savureaza ca desert.
Daca alegeti sa serviti muhalebiul (budinca de must) in forme rasturanate pe farfurii, trebuie sa le scufundati timp de cateva secunde, in apa fierbinte.
Sursa articol: adevarul.ro
Sursa foto: bucatarialidl.ro
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie...
Rulada din pulpe dezosateIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii