Mustul este unua dintre cele mai apreciate si cautate bauturi ale toamnei.
Acesta contine nu numai compusii benefici din pulpa fructului, dar si din pielita, seminte si ciorchini.
In acelasi timp, mustul poate fi folosit si ca ingredient principal pentru a prepara muhalebiu, o budinca delicioasa de sezon.
Reteta a fost culeasa de Radu Anton Roman si se pare ca acest preparat ar avea origini fanariote.
Cum se prepara:
Patru litri de must rosu se filtreaza printr-o bucata de pasla si se pun la fiert. Intre timp, un litru se freaca bine cu fÄina.
In cazul in care mustul nu este suficient de dulce, se mai adauga si un pic de zahar. Cand mustul pus la fiert a scazut la jumatate, se adauga zeama de faina, ca sa se ingroase.
Se lasa la fiert la foc mic, pana cand se leaga, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde.
Ca o ultima etapa, se pregatesc din timp castronase pline pe jumatate cu nuci. In acestea se toarna siropul obtinut si se lasa la racit. La sfarsit se se presara cu zahar pe deasupra si se savureaza ca desert.
Daca alegeti sa serviti muhalebiul (budinca de must) in forme rasturanate pe farfurii, trebuie sa le scufundati timp de cateva secunde, in apa fierbinte.
Sursa articol: adevarul.ro
Sursa foto: bucatarialidl.ro
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp!
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii