Prajitura raw care-ti intareste sistemul imunitar - o reteta de Ligia Pop, la blenderul Oster Versa

Prajitura raw care-ti intareste sistemul imunitar - o reteta de Ligia Pop, la blenderul Oster Versa

Indiferent de anotimp, este bine sa avem un sistem imunitar cat mai bun.

Pentru a tine racelile si gripele cat mai departe, este bine sa avem o alimentatie care sa ne intareasca sistemul imunitar.

Ligia Pop are o reteta care este si gustoasa, nu doar sanatoasa. 

Iata cum se prepara prajitura Immune Booster:

"In acest video am sa va prezint o reteta delicioasa in care vom mixa atat gusturile toamnei de mar, dovleac, cu aromele iernii, cum ar fi scortisoara, cuisoarele si ghimbirul.

Reteta este usor de pregatit si am vrut sa va arat ca se poate face atat blatul cat si crema doar cu ajutorul unui blender performant, fara sa fie nevoie de alti roboti de bucatarie. Prin intermediul acestui video mi-am dorit sa va prezint si blenderul profesional pe care il folosesc, numit Oster Versa."

"Va voi povesti si arata cum acest blender reprezinta o optiune ideala pentru un buget mai limitat, cand vine vorba de alegerea unui blender de calitate. Brandul Oster este cunoscut si apreciat la nivel international. Este un blender puternic, avand 1.400 W si 28.000 de rotaţii pe minut, lamele si toate angrenajele sunt All Metal DriveTM si in plus are 7 ani garantie.

Pe langa toate acestea, este un blender performant care indeplineste multe functii cu brio, printre care si functia de macinare a nucilor folosind aceeasi cupa/vas, marunteste gheata, face creme, sosuri, smantana si maioneze raw, supe la rece si la cald, smoothie-uri si multe altele. Are si 3 programe presetate: supa, smoothie si sosuri.

O sa ma vedeti pe viitor cum voi face diverse retete cu acest blender, fiindca mi-am dorit sa ofer o varianta mai accesibila pentru toate buzunarele, tinand cont de pretul altor blendere profesionale de pe piata care fac lucruri asemanatoare.

Pentru mai multe info despre produs si pentru a profita de oferta de Craciun accesati Oster-Romania."

Ingrediente:

Blat

• migdale - 100g

• canepa decorticata - 100g

• gelatina din tarate de psyllium - 70g

• mix de polen, miere si pastura - 70g

• fulgi de cocos - 50g

Crema

• mere - 2 buc. feliate

• dovleac placintar - 2-3 cubulete

• gelatina din tarate de psyllium - 50g

• mix de polen, miere si pastura - 70g

• radacina de ghimbir - 1 cm

• turmeric - 25 g

• mix condimente iarna - 10 g

• apa - 500 ml

Pentru ornat

• flori de galbenele

• fulgi de nuca de cocos

• merisoare / coacaze rosii

Mod de preparare

• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina

• puneti intr-un bol gelatina din psyllium (obtinuta din seminte de psyllium inmuiate in prealabil in 150ml apa) si adaugati putina apa pentru a o dilua

• adaugati in bol faina de migdale, canepa decorticata, mixul de polen, miere si pasture si fulgii de cocos si amestecati compozitia pana se formeaza un blat lipicios compact. Se lasa deoparte si se prepara crema.

• pentru prepararea cremei, puneti in vasul blenderului performant Oster Versa gelatina din tarate de psyllium, merele foliate, cubuletele de dovleac, mixul de condimente de iarna (scortisora, anason, cuisoare), turmericul, ghimbirul, mixul de polen, miere si pastura, adaugati putina apa si mixati pentru cateva secunde pana cand se formeaza o crema fina omogena

• pentru asamblarea prajiturii, intr-o forma culinara circulara de dimensiunea aproximativa 10/10 cm presati o parte din blat. Puteti folosi si forme mai mici sau mai mari. Blatul trebuie sa aiba inaltimea minima de 1 cm. Peste el se toarna o parte din crema si se orneaza cu nuca de cocos, merisoarele sau alte fructe, precum afine, catina sau coacaze si flori comestibile.

• se consuma imediat, fiindca nutrientii si gustul se vor altera cu trecerea timpului.

Prajiturile si preparatele raw sunt solutii pentru intarirea sistemului imunitar, pentru un plus de energie, datorita concentratiei mare de nutrienti pretiosi. Stim ca in general prajiturile facute cu zahar rafinat slabesc sistemul imunitar, fiindca zaharul ataca sistemul imun si scoate fortat calciul din corp.

De aceea, atat pentru adulti cat si pentru copii, incercati cat mai des sa inlocuiti deserturile traditionale cu cele in stare cruda sau raw. Acestea nu contin zahar rafinat, agenti de crestere daunatori pentru sistemul digestiv, nu ingrasa, sunt sanatoase si in plus, ofera corpului nutrienti valorosi si necesari pentru o sanatate de invidiat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia