Pentru ca vine frigul si alimentatia noastra se va orienta din ce in ce mai multe inspre carne si produse derivate, poate fi o idée buna sa invatam sa preparam singuri mustarul care complimenteaza delicious aceste mancaruri. Puteti scapa de conservanti si de colorantii pe care ii gasiti in mustarul din comert, urmand o reteta simpla si cativa pasi usori.
Ingrediente de care aveti nevoie:1 cana de seminte de mustar1 cana de otet de orez1/2 lingurita de sare1/2 lingurita boia de ardei iute Cum se prepara mustarul?
Acoperiti semintele de mustar cu apa. Puneti in frigider pentru 8-24 de ore. Scurgeti apoi semintele si clatiti-le cu apa rece (astfel indepartati reziduurile normale).
Intr-o cratita mai mica fierbeti boabele de mustar la foc mic, timp de o ora o ora si jumatate, pana cand semintele s-au inmuiat. Mestecati din cand in cand in vas pentru a nu se prinde continutul. Turnati semintele de mustar fierte intr-o sita si clatiti cu apa rece.
Puneti semintele in blender/robot si pasati-le pana devin cremoase aproximativ 5-8 minute. Adaugati vinul de orez, sarea si boiaua de ardei, apoi mai amestecati o data, mana devine o compozitie omogena. Poate fi pastrat in frigider pana la 2 saptamani.
Mici trucuri pentru obtinerea variatiilor de mustar:1. Fierbeti o jumatate de cana de vin rosu pana ramane doar o lingura de lichid. Puneti-o apoi in mustarul obtinut mai sus.2. Intr-un vas acoperit aproape ermetic de capac fierbeti la foc mic o jumatate de cana de afine pentru 10-15 minute. Adaugati in mustar si amestecati pana la omogenizare.3. Puneti intr-un vas 3 catei de usturoi pisat si un sfert de cana de ulei vegetal. Amestecati pana devine o compozitie moale. Turnati peste mustar si omogenizati.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii