Cum sa faci mustarul acasa

Cum sa faci mustarul acasa

Pentru ca vine frigul si alimentatia noastra se va orienta din ce in ce mai multe inspre carne si produse derivate, poate fi o idée buna sa invatam sa preparam singuri mustarul care complimenteaza delicious aceste mancaruri. Puteti scapa de conservanti si de colorantii pe care ii gasiti in mustarul din comert, urmand o reteta simpla si cativa pasi usori.

Ingrediente de care aveti nevoie:1 cana de seminte de mustar1 cana de otet de orez1/2 lingurita de sare1/2 lingurita boia de ardei iute Cum se prepara mustarul?

Acoperiti semintele de mustar cu apa. Puneti in frigider pentru 8-24 de ore. Scurgeti apoi semintele si clatiti-le cu apa rece (astfel indepartati reziduurile normale).

Intr-o cratita mai mica fierbeti boabele de mustar la foc mic, timp de o ora – o ora si jumatate, pana cand semintele s-au inmuiat. Mestecati din cand in cand in vas pentru a nu se prinde continutul. Turnati semintele de mustar fierte intr-o sita si clatiti cu apa rece.

Puneti semintele in blender/robot si pasati-le pana devin cremoase – aproximativ 5-8 minute. Adaugati vinul de orez, sarea si boiaua de ardei, apoi mai amestecati o data, mana devine o compozitie omogena. Poate fi pastrat in frigider pana la 2 saptamani.

Mici trucuri pentru obtinerea variatiilor de mustar:1. Fierbeti o jumatate de cana de vin rosu pana ramane doar o lingura de lichid. Puneti-o apoi in mustarul obtinut mai sus.2. Intr-un vas acoperit aproape ermetic de capac fierbeti la foc mic o jumatate de cana de afine pentru 10-15 minute. Adaugati in mustar si amestecati pana la omogenizare.3. Puneti intr-un vas 3 catei de usturoi pisat si un sfert de cana de ulei vegetal. Amestecati pana devine o compozitie moale. Turnati peste mustar si omogenizati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici