Mazarea este o excelenta sursa de proteine vegetale, ajuta la prevenirea cancerului de stomac, este buna pentru sistemul imunitar, intareste oasele etc.
Insa, prin gatire unele dintre mineralele sau vitaminele pe care mazarea le contine se pierd. Asa ca, cel mai bine este sa consumati mazarea cruda, mai ai ales cand dati peste un sortiment dulce si cand pietele sunt pline de "mazare noua".
Mai jos aveti 3 retete de salate delicioase cu mazare cruda.
Salata de mazare cruda cu mere si varza rosie
sursa foto: yummly.com
Ingrediente pentru dressing:
100 de ml de ulei de masline extra virgin
100 ml de otet balsamic alb (sau otet de mere)
1 lingura de sirop de artar
1/2 lingurita de praf de usturoi
sare
Ingrediente salata:
1 salata taiata marunt
1/2 varza rosie taiata marunt
150 de grame fructe de padure confiate
100 de grame de boabe de fasole verde
100 de grame de seminte de floarea soarelui
150 de grame de boabe de mazare crude
2 mere verzi taiate cubulete
sare si piper
Mod de preparare:
Pentru dressing se toarna intr-un borcan uleiul de masline, otetul balsamic, siropul de artar, praful de usturoi si sarea (dupa gust). Se pune capacul si se agita bine.
Pentru salata se combina restul ingredientelor intr-un bol, se toarna dressing dupa gust si se serveste.
Este o salata plina de proteine vegetale, asa ca nu trebuie servita ca garnitura sau in combinatie cu alte mancaruri. Este perfecta pentru persoanele care tin dieta sau sunt la regim.
Salata de mazare cruda cu fenicul si cimbru
sursa foto: yummly.com
Aceasta este o sala simpla si care merge de minune cu cartofii copti, macarea de quinoa sau cu orez basmati. Pentru 4 portii aveti nevoie de urmatoarele.
Ingrediente:
2 bucati de fenicul
250-300 de grame de boabe de mazare cruda
1 legatura de cimbru proaspat
1 legatura de coriandru proaspat
1 legatura de patrunjel
100 de ml de ulei de masline
zema de la 3 lime
Feniculul se taie in fasii subtiri si se lasa la marinat timp de 3 ore, cu uleiul de masline si ierburile taiate marunt.
Intr-un bol se amesteca feniculul marinat cu boabele de mazare, peste care se adauga zeama de lime si sare dupa gust.
Salata de mazare cu menta
sursa foto: budgetbytes.com
Ingrediente:
1/2 kg de boabe de mazare
1 lamaie
1 ceapa rosie
2 linguri de ulei de masline
3-4 fire de menta
sare si piper
Mod de preparare
De la lamaie este nevoie si de coaja. Asa ca se va folosi o razatoare pentru a obtine in jur de 50-60 de grame de coaja rasa de lamaie. Apoi, lamaia se stoarce pentru a se obtine 2 linguri de seama, care se toarna intr-un bol.
Ceapa rosie se taie cat mai marunt si se amesteca cu 2 linguri de ulei de lamaie si zeama de lamaie. Se adauga sare si piper dupa gust. Se amesteca bine.
Menta se spala si se toaca marunt. Se pune intr-un bol si se combina cu boabele de mazare cruda. Peste ele se toarna vinegareta si coaja de lamaie. Se lasa 20 de minute la frigider si se serveste rece.
Sursa retete: yummly.com
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii