Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Exista patru tipuri de ciocolata neagra ce variaza in functie de procentul de cacao din componenta. Ce alegem atunci cand gatim cu ciocolata depinde de mai multi factori. De exemplu, atunci cand pregatim un desert cu un continut ridicat de zahar, vom utiliza ciocolata 70% pentru a contrabalansa gustul dulce intens, iar intr-o prajitura mai putin dulce va fi utilizata ciocolata medie pentru a nu determina un gust amar al preparatului.

Tipuri de ciocolata

70% – 90% - foarte inchisa la culoare si foarte amara
Nu este la fel de comuna precum celelalte tipuri de ciocolata, dar poate aparea in retete servite in portii foarte mici – precum sarlota de ciocolata.

70% - Ciocolata neagra amaruie
Este cea mai frecvent utilizata ciocolata, fiind un ingredient in retetele in care zaharul folosit ii poate contrabalansa aroma intensa.

40-60% - Ciocolata neagra, simpla
Este excelenta pentru prajiturile facute in cuptor precum negrese sau briose. Poate fi utilizata si pentru glazuri (pe baza de ciocolata sau mascarpone) unde nu trebuie adaugat zahar deloc.

Ciocolata pentru menaj

Este conceputa pentru a se putea topi usor si uniform, si are un gust mai putin intens, usor cerat. Este recomandata ca glazura de sine statatoare, ca ingredient in glazuri mai sofisticate sau pur si simplu razuita deasupra prajiturilor care au nevoie de un decor simplu si rapid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Taitei de casa
4
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Ciocolată de casă
Bucataras.RO

Ciocolată de casă

Cine ar refuza o bucățică de ciocolată? Un desert tradițional, al copilăriei, al momentelor de bucurie și...

Ciocolată de casă
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere