Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Cum alegem ciocolata pentru gatit?

Exista patru tipuri de ciocolata neagra ce variaza in functie de procentul de cacao din componenta. Ce alegem atunci cand gatim cu ciocolata depinde de mai multi factori. De exemplu, atunci cand pregatim un desert cu un continut ridicat de zahar, vom utiliza ciocolata 70% pentru a contrabalansa gustul dulce intens, iar intr-o prajitura mai putin dulce va fi utilizata ciocolata medie pentru a nu determina un gust amar al preparatului.

Tipuri de ciocolata

70% – 90% - foarte inchisa la culoare si foarte amara
Nu este la fel de comuna precum celelalte tipuri de ciocolata, dar poate aparea in retete servite in portii foarte mici – precum sarlota de ciocolata.

70% - Ciocolata neagra amaruie
Este cea mai frecvent utilizata ciocolata, fiind un ingredient in retetele in care zaharul folosit ii poate contrabalansa aroma intensa.

40-60% - Ciocolata neagra, simpla
Este excelenta pentru prajiturile facute in cuptor precum negrese sau briose. Poate fi utilizata si pentru glazuri (pe baza de ciocolata sau mascarpone) unde nu trebuie adaugat zahar deloc.

Ciocolata pentru menaj

Este conceputa pentru a se putea topi usor si uniform, si are un gust mai putin intens, usor cerat. Este recomandata ca glazura de sine statatoare, ca ingredient in glazuri mai sofisticate sau pur si simplu razuita deasupra prajiturilor care au nevoie de un decor simplu si rapid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti