Un scandal in toata regula a pus pe jar intreaga industrie alimentara, dupa ce in mai multe publicatii africane au aparut articole care spuneau ca in conservele de carne importate din China se afla si carne umana.
Autoritatile din China au fost nevoite sa nege ca "ar marina cadavre, le-ar pune in conserve si apoi le-a trimite la export in supermarketurile din Africa".
Totul a inceput de la o farsa. Imagini trucate, folosite in trecut pentru promovarea unui film, au fost folosite ca "dovezi" de publicatii tabloide din Africa. Autoritatile chineze au fost nevoite sa deschida o ancheta pentru a demonstra ca acuzatiile sunt false.
Acestea sunt imaginile folosite in presa africana:
De fapt, acestea au fost realizate in Londra, in urma cu 4 ani, pentru promovarea celui de-al saselea film din seria Resident Evil.
Ambasadorul Chinei din Zambia s-a vazut nevoit sa dea o declaratie, in care a negat tot:
"Un tabloid a scris si a raspandit un zvon fals, care spune ca China ar folosi carne de om in conservele pe care le trimite la export spre Africa. Este o acuzatie grava si falsa, un lucru neacceptabil pentru noi. Suntem revoltati si furiosi ca ni s-au adus astfel de acuzatii" a declarat Yang Youming.
In final, secretarul Ministerului Apararii din Zambia si-a cerut public scuze fata de aceasta situatia care putea strica relatiile dintre China si Zambia.
Sursa articol si foto: dailymail.co.uk
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii