Pentru multi, gatitul pare o chestie foarte complicata si anevoioasa. Cei drept, uneori poate sa nu fie chiar atat de simplu si chiar si maestri bucatari cauta sa gaseasca metode cat mai ingenioase prin care sa reduca timpul sau sa-si usureze anumiti pasi din retete.
De la ei am strans cateva dintre cele mai simple si utile trucuri prin care veti economisi timp si veti evita dezastrele in bucatarie.
Iata 10 dintre acestea:
1. Cum taiati mai multe rosii cu o singura miscare
Atunci cand trebuie sa taiati mai multe rosii cherry e un adevarat chin sa le iei una cate una. Insa, exista o metoda prin care le puteti taia pe toate cu o singura miscare. Puneti-le intre doua capace din plastic si feliatil-le pe orizontala. Atentie, cutitul trebuie sa fie foarte bine ascutit.
2. Cum taiati mai repede puiul
O pereche de foarfece de bucatarie este secretul pentru economisirea timpului. Va ajuta sa indepartati rapid grasimea de pui sau pielitele, dar si sa taiati o carcasa sau varsurile aripilor.
3. Apa de la paste pentru un sos mai bun
Pastrati o cana cu apa in care ati fiert pastele. Aceasta contine admidonul din paste si ajuta la imbunatatirea texturii sosului.
4. Fixati tocatorul
Cele mia multe accidente in bucatarie se intampla fie din cauza unui cutit care nu este bine ascutit, fie din cauza ca tocatorul nu este bine fixat. Pentru a preveni alunecarea tocatorului fixati-l prin plasarea unui prosop de bucatarie umed dedesubt. Veti vedea ca astfel veti avea mai mult spor la tocat legume.
5. Cum faceti piureul mai fin
Dati pe razatoare cartofii inainte de a-i fierbe, veti vedea ca astfel veti obtine un piure mult mai catifelat.
6. Ce faceti daca ati scapat prea multa sare in mancare
Daca ati pus prea multa sare in mancare, solutia este sa adaugati cateva felii de cartof crud pe care sa le scoateti ulterior. Feliile de cartofi vor absorbi surplusul de sare.
7. O bucatarie fara muste
Pentru a tine mustele departe de bucatarie, taiati o lamaie in doua si infigeti in miezul ei cateva cuisoare. Veti vedea ca mustele si musculitele vor disparea ca prin minune.
8. Cum dezghetati carnea mai repede
Atunci cand vreti sa dezghetati o bucata de carne de la congelator, turnati otet peste ea. Nu doar ca va fragezi carnea, ci va grabi si dezghetarea.
9. Cum curatati usturoiul in doar cateva secunde
Puneti cateii de usturoi intr-un borcan cu capac. Agitati bine si cateii de usturoi se vor separa singuri de coaja. Simplu, nu?
10. Cum sa nu va mai dea mancarea in foc
In timp ce pregatiti mancarea, puneti o lingura de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama sa dea pe dinafara.
Sursa foto: freshhealthyeats.com
Sursa articol: greatist.com
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii