Traditia de a pune pe masa de Pasti miel si pasca provine din cultura ebraica.
Acest obicei foarte vechi spune ca mielul trebuie consumat cu azima (paine nedospita) si cu ierburi amare. Simbolistica acestui ritual are legatura cu greutatile indurate de poporul evreu in timpul domniei egiptene.
Insa, si crestinii au propria simbolistica a alimentelor consumate de Pasti. De exemplu, mielul il semnifica pe Iisus si sacrificiul acestuia pentru omenire.
Despre ouale rosii v-am povestit pe larg, iar pasca, in functie de forma, reprezinta mormantul sau scutecul Mantuitorului.
Asadar, avand in vedere ca pasca nu are voie sa lipseasca de pe masa de Pasti, v-am pregatit 10 dintre cele mai bune retete de pasca. Iata-le:
3. Pasca cu ciocolata si branza de vaci
7. Pasca cu branza in trei straturi
9. Pasca cu aluat fara drojdie
Sursa foto:
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp!
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii