Cele mai bune 10 retete de pasca pentru Pasti

Cele mai bune 10 retete de pasca pentru Pasti

Traditia de a pune pe masa de Pasti miel si pasca provine din cultura ebraica.

Acest obicei foarte vechi spune ca mielul trebuie consumat cu azima (paine nedospita) si cu ierburi amare. Simbolistica acestui ritual are legatura cu greutatile indurate de poporul evreu in timpul domniei egiptene.

Insa, si crestinii au propria simbolistica a alimentelor consumate de Pasti. De exemplu, mielul il semnifica pe Iisus si sacrificiul acestuia pentru omenire.

Despre ouale rosii v-am povestit pe larg, iar pasca, in functie de forma, reprezinta mormantul sau scutecul Mantuitorului.

Asadar, avand in vedere ca pasca nu are voie sa lipseasca de pe masa de Pasti, v-am pregatit 10 dintre cele mai bune retete de pasca. Iata-le: 

1. Branza cu pasca si stafide

2. Pasca traditionala 

3. Pasca cu ciocolata si branza de vaci

4. Pasca cu smantana

5. Pasca fara aluat

6. Pasca cu branza

7. Pasca cu branza in trei straturi

8. Pasca cu branza sarata

9. Pasca cu aluat fara drojdie

10. Pasca cu fructe

Sursa foto: 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)