Dovleceii au intrat in alimentatia omului inca din perioada 7000 - 5500 i. Hr., arheologii fiind cei care au descoperit acest lucru in America de Sud.�
Exploratori europeni au adus din acea parte a lumii ce li s-a parut mai interesant si asa au ajuns dovleceii in Italia, iar de aici s-au raspandit in toata Europa, fiind apreciati pentru gustul si calitatile nutritive.
In afara de aceasta scurta lectie de istorie culinara, mai trebuie stiut ca 200 de grame de dovlecei au aproximativ 35 de calorii. Sunt saraci in calorii, pentru ca au 95% apa, dar bogati in substante hranitoare.
Un alt avantaj al dovleceilor este ca au 4 grame de fibra la o suta de grame, o parte din aceasta fiind in coaja. Adultii au nevoie, in dieta zilnica, de 20 - 30 de grame de fibra.
Si, cum dovleceii se afla pe toate drumurile si in toate pietele, va propunem 10 retete delicioase pe care le puteti pregati cu dovlecei:
2. Dovlecei in crusta crocanta
5. Dovlecei umpluti, in sos de vin
6. Crema de dovlecei si branza topita�
8. Briose cu dovlecei si morcovi
Sursa foto:�spoonuniversity.com
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii