Ce se intampla cu mancarea pe care s-au plimbat mustele - e bine sau nu sa o mananci

Ce se intampla cu mancarea pe care s-au plimbat mustele - e bine sau nu sa o mananci

Este inevitabil sa nu va fi confruntat cu situatia in care pe mancarea din fata voastra s-a asezat o musca, a stat cateva secunde si si-a luat zborul.

Ce faceti, mai consumati mancarea respectiva? E sanatos? 

Rezultatele unui studiu realizat de Russell Reasearch for Orkin, la care au participat 1.015 persoane, a scos in evidenta faptul ca doua treimi dintre subiecti au declarat ca ar manca in continuare din farfuria in care a cazut o musca, dar numai 3% ar mai manca un aliment pe care s-a plimbat un gandac.

Insa, potrivit lui Ron Harrison, entolomog la compania Orkin din Atlanta, mustele sunt de doua ori mai murdare ca gandacii. In acelasi timp, ele sunt purtatoare de boli grave. 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bacteriile care sunt luate din gunoaie supravietuiesc pe corpul mustei doar cateva ore, dar cele care sunt ingerate de insecta raman in viata chiar si cateva zile. Musca "scuipa" pe mancare o secretie pentru a dizolva mancarea pe care apoi o suge, astfel bacteriile ingerate de pe gunaoie ajung pe mancare din fata voastra, atunci cand o musca se aseaza pe mancare.

Printre bolile cel mai des transmise de muste se numara infectii oculare, infectii ale pielii si diaree.

Totodata, mustele pot fi purtatoare ale unor larve de viermi paraziti.

Deci, cel mai bine este sa incercati pe cat posibil sa tineti mustele departe de mancare si sa evitati sa consumati orice aliment pe care au stat muste.

Sursa foto: storypick.com
Sursa articol: bbc.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola