Ce se intampla cu mancarea pe care s-au plimbat mustele - e bine sau nu sa o mananci

Ce se intampla cu mancarea pe care s-au plimbat mustele - e bine sau nu sa o mananci

Este inevitabil sa nu va fi confruntat cu situatia in care pe mancarea din fata voastra s-a asezat o musca, a stat cateva secunde si si-a luat zborul.

Ce faceti, mai consumati mancarea respectiva? E sanatos? 

Rezultatele unui studiu realizat de Russell Reasearch for Orkin, la care au participat 1.015 persoane, a scos in evidenta faptul ca doua treimi dintre subiecti au declarat ca ar manca in continuare din farfuria in care a cazut o musca, dar numai 3% ar mai manca un aliment pe care s-a plimbat un gandac.

Insa, potrivit lui Ron Harrison, entolomog la compania Orkin din Atlanta, mustele sunt de doua ori mai murdare ca gandacii. In acelasi timp, ele sunt purtatoare de boli grave. 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bacteriile care sunt luate din gunoaie supravietuiesc pe corpul mustei doar cateva ore, dar cele care sunt ingerate de insecta raman in viata chiar si cateva zile. Musca "scuipa" pe mancare o secretie pentru a dizolva mancarea pe care apoi o suge, astfel bacteriile ingerate de pe gunaoie ajung pe mancare din fata voastra, atunci cand o musca se aseaza pe mancare.

Printre bolile cel mai des transmise de muste se numara infectii oculare, infectii ale pielii si diaree.

Totodata, mustele pot fi purtatoare ale unor larve de viermi paraziti.

Deci, cel mai bine este sa incercati pe cat posibil sa tineti mustele departe de mancare si sa evitati sa consumati orice aliment pe care au stat muste.

Sursa foto: storypick.com
Sursa articol: bbc.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti