Ce se intampla cu mancarea pe care s-au plimbat mustele - e bine sau nu sa o mananci

Ce se intampla cu mancarea pe care s-au plimbat mustele - e bine sau nu sa o mananci

Este inevitabil sa nu va fi confruntat cu situatia in care pe mancarea din fata voastra s-a asezat o musca, a stat cateva secunde si si-a luat zborul.

Ce faceti, mai consumati mancarea respectiva? E sanatos? 

Rezultatele unui studiu realizat de Russell Reasearch for Orkin, la care au participat 1.015 persoane, a scos in evidenta faptul ca doua treimi dintre subiecti au declarat ca ar manca in continuare din farfuria in care a cazut o musca, dar numai 3% ar mai manca un aliment pe care s-a plimbat un gandac.

Insa, potrivit lui Ron Harrison, entolomog la compania Orkin din Atlanta, mustele sunt de doua ori mai murdare ca gandacii. In acelasi timp, ele sunt purtatoare de boli grave. 

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bacteriile care sunt luate din gunoaie supravietuiesc pe corpul mustei doar cateva ore, dar cele care sunt ingerate de insecta raman in viata chiar si cateva zile. Musca "scuipa" pe mancare o secretie pentru a dizolva mancarea pe care apoi o suge, astfel bacteriile ingerate de pe gunaoie ajung pe mancare din fata voastra, atunci cand o musca se aseaza pe mancare.

Printre bolile cel mai des transmise de muste se numara infectii oculare, infectii ale pielii si diaree.

Totodata, mustele pot fi purtatoare ale unor larve de viermi paraziti.

Deci, cel mai bine este sa incercati pe cat posibil sa tineti mustele departe de mancare si sa evitati sa consumati orice aliment pe care au stat muste.

Sursa foto: storypick.com
Sursa articol: bbc.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Napolitane cu crema de caramel cu nuca
Bucataras.RO

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

O prajitura a copilariei de care imi aduc intotdeauna aminte cu placere.Anul acesta am fost intr-o scurta vacanta in Romania...

Napolitane cu crema de caramel cu nuca
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia