Cand zici bucatarie romaneasca, n-ai cum sa nu zici si mamaliga.
Considerata mancarea taranilor, mamaliga era des folosita ca substitut pentru paine sau ca aliment de baza in perioadele de vara, cand munca grea efectuata la camp nu mai permite prepararea painii de casa.
Insa, mai multe studii moderne pentru descoperirea unei alimentatii cat mai sanatoase au ajuns la concluzia ca mamaliga are un aport bogat de vitamine, recomandand-o mai ales persoanelor care sufera de boli de plamani sau de afectiuni ale cailor respiratorii, anemicilor etc.
De asemenea, preparate pe baza de mamaliga au ajuns sa-si faca aparitia si in numeroase restaurante selecte, fiind foarte apreciate de gurmanzi.
Acestea fiind spuse, v-am facut si noi o lista cu 10 retete delicioase cu mamaliga, pe care sa le incercati:
1. Mamaliga cu carnati si ardei copti, la cuptor
4. Mamaliga slobozita cu cas si clisa
7. Tochitura de ridichi cu oua de mamaliga
8. Crochete si chiftele din carne si mamaliga
9. Sarmale cu dulceata de vin rosu si mamaliga
10. Bucatele de carne si carnati cu mamaliga si branza
Sursa foto: curtandsusan.wordpress.com
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataPentru ca este vara si pentru ca avem legume proaspete din belsug, am profitat de acest lucru si am pregatit o ciobita...
Ciorba de dovlecei, cu leusteanRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii