Un studiu recent efectuat SUA, pe 8 dintre cei mai populari hamburgeri, a aratat ca unii dintre ei contin cel mult 2% carne.
Cine a efectuat studiul
Cercetatorii de la Laurel School din Ohio au fost cei care au initiat acest studiu. Rezultatele lui au fost publicate in jurnalul Annals of Diagnostic Pathology.
Cum s-a desfasurat studiul
Studiul a plecat de la premiza ca hamburgerii sunt compusi, in principal, din carne. Pentru a confirma sau a infirma aceasta ipoteza, s-au urmat pasii de mai jos:
S-au selectat 8 hamburgeri diferiti, din cele mai populare branduri.S-au utilizat metode histologice pentru analizarea lor.A fost evaluata cantitatea de apa din compozitie.S-a verificat microscopic tipurile tesuturilor din care sunt compusi.S-a utilizat un test specific pentru identificarea existentei tesuturilor din creier.Rezultate
Ca sa incepem cu vestea buna, nici unul din hamburgerii testati nu contineau creier.
Ce contin hamburgerii:Apa - Continutul de apa variaza intre 37.7% si 62.4%, media fiind de 49%. Apa este totusi cel mai putin ingrijorator produs din componenta hamburgerilor. Carnea contine apa, deci e normal ca si hamburgerii sa o faca.Tesuturi diverse (25.5% - 60.2%) - Hamburgherii contin urme de oase, precum si o varietate de tesuturi precum vase sanguine, nervi periferici, tesut adipos (grasime), cartilaje etc. Nici unul din acesti compusi nu au valoare nutritiva reala.Carne (2.1% - 14.8%) - Continutul de carne din cele 8 tipuri de hamburgeri testate a variat intre 2.1% si 14.8%, cu o medie de 12.1%. Asta inseamna ca dintr-un hamburger de 200g, mai putin de 25 de g sunt carne. Iar pentru hamburgerii aflati la limita de jos a intervalului, din 200 de grame, mai putin de 5 grame sunt de carne.Bacterii si amoniac - Pe langa faptul ca nu contin carne suficienta, unii hamburgeri contin bacterii daunatoare si amoniac. 2 tipuri de hamburgeri contineau Sarcociti, acestia putand cauza oamenilor diaree, dureri musculare, iar in cazuri severe dificultati de respiratie si chiar moartea.
Concluzia studiului e o idee binecunoscuta: e preferabila evitarea produselor de tip fast food. Mai bine cumparati carnea si o preparati voi dupa preferinte, pentru ca asta implica mai putine riscuri pentru voi si pentru familiile voastre.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersiciPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Comentarii