Un studiu recent efectuat SUA, pe 8 dintre cei mai populari hamburgeri, a aratat ca unii dintre ei contin cel mult 2% carne.
Cine a efectuat studiul
Cercetatorii de la Laurel School din Ohio au fost cei care au initiat acest studiu. Rezultatele lui au fost publicate in jurnalul Annals of Diagnostic Pathology.
Cum s-a desfasurat studiul
Studiul a plecat de la premiza ca hamburgerii sunt compusi, in principal, din carne. Pentru a confirma sau a infirma aceasta ipoteza, s-au urmat pasii de mai jos:
S-au selectat 8 hamburgeri diferiti, din cele mai populare branduri.S-au utilizat metode histologice pentru analizarea lor.A fost evaluata cantitatea de apa din compozitie.S-a verificat microscopic tipurile tesuturilor din care sunt compusi.S-a utilizat un test specific pentru identificarea existentei tesuturilor din creier.Rezultate
Ca sa incepem cu vestea buna, nici unul din hamburgerii testati nu contineau creier.
Ce contin hamburgerii:Apa - Continutul de apa variaza intre 37.7% si 62.4%, media fiind de 49%. Apa este totusi cel mai putin ingrijorator produs din componenta hamburgerilor. Carnea contine apa, deci e normal ca si hamburgerii sa o faca.Tesuturi diverse (25.5% - 60.2%) - Hamburgherii contin urme de oase, precum si o varietate de tesuturi precum vase sanguine, nervi periferici, tesut adipos (grasime), cartilaje etc. Nici unul din acesti compusi nu au valoare nutritiva reala.Carne (2.1% - 14.8%) - Continutul de carne din cele 8 tipuri de hamburgeri testate a variat intre 2.1% si 14.8%, cu o medie de 12.1%. Asta inseamna ca dintr-un hamburger de 200g, mai putin de 25 de g sunt carne. Iar pentru hamburgerii aflati la limita de jos a intervalului, din 200 de grame, mai putin de 5 grame sunt de carne.Bacterii si amoniac - Pe langa faptul ca nu contin carne suficienta, unii hamburgeri contin bacterii daunatoare si amoniac. 2 tipuri de hamburgeri contineau Sarcociti, acestia putand cauza oamenilor diaree, dureri musculare, iar in cazuri severe dificultati de respiratie si chiar moartea.
Concluzia studiului e o idee binecunoscuta: e preferabila evitarea produselor de tip fast food. Mai bine cumparati carnea si o preparati voi dupa preferinte, pentru ca asta implica mai putine riscuri pentru voi si pentru familiile voastre.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii