Carnea de porc a fost criticata intens in ultimii ani si din ce in ce mai multa lume se fereste de ea, pe motiv ca ar fi nesanatoasa. Insa, se pare ca intreaga isterie in ceea ce priveste carnea de porc este destul de nefondata, aceasta fiind chiar mai sanatoasa decat alternativa: carnea de vita sau de pasare.
Cel putin asta sustine renumitul nutritionist Mihaela Bilic, care spune ca porcul este preferabil vitei:
"Am auzit medici care spun ca la diversificare trebuie sa-i dai copilului carne de curcan si de vita. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Va spun eu, nu exista niciun argument contra carnii de porc. Ba dimpotriva: grasimea de porc este mai putin saturata si mai sanatoasa decat cea de vita. Porcul nu este un animal rumegator, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digera un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vita. Important este sÄ alegi o bucata slaba de porc. De exemplu, muschiul de porc este mai slab decat orice bucata de carne de vita, iar muschiuletul este mai slab si decat pulpa de pui. Daca porcul este hranit corect si este crescut in aer liber, carnea lui are si omega 3, spune nutritionistul.
Totodata, Mihaela Bilic spune ca am ajuns sa ne ferim de carnea de porc fara sa stim de ce, mai ales ca acest tip de carne este laudat in cartile de nutritie.
Nutritionistul mai sustine si exista un test, numit "testul slaninutei" care ne arata ca acest tip de carne este potrivit consumului uman:
Se poate vedea cu ochiul liber ca grasimea de porc este bogata in acizi grasi mononesaturati similari cu uleiul de masline. Ganditi-va cum arata slaninuta, in ce fel este de frageda. In momentul in care o lasi la temperatura ambianta devine moale, exact ca uleiul de masline, cand sta pe masa e lichid, cand il pui la frigider precipita. Ca si gust, slaninuta este placuta, poate fi mancata, pe cand seul de oaie, de exemplu, ori grasimea de vita este atat de gretoasa si de tare incat arata clar cat este de saturata. Nimeni nu poate manca o bucata de grasime de vita asa cum mancam o fasie de slaninuta.
Nu stim despre voi, dar nou ni s-a facut pofta de niste slaninuta cu ceapa.
Sursa foto: smithfield.ro
Sursa articol: voceatransilvaniei.ro
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii