Cam aceasta este perioada din an in care ne putem bucura de must proaspat si bun. Il gasim la piata, il putem face acasa sau il putem consuma chiar si in unele restaurante cu specific romanesc.
De ce e bine sa nu ne ferim de aceasta licoare minunata? Iata care sunt motivele pentru care vei da fuga sa cumperi sau sa faci niste must:
- este bogat in vitamina A, B1, B2 si minerale care contribuie la stimularea sistemului nervos (de aceea este recomandat celor care depun efort intelectual), reduce retentia de apa si energizeaza organismul;
- intareste sistemul imunitar si ajuta in perioadele de convalescenta, datorita continutului mare de vitamina C;
- ajuta la eliminarea toxinelor din corp si poate fi folosit in dietele de slabit;
- mai este idicat pentru tratarea asteniilor, anemiilor, surmenajului;
- compresele cu must reimprospateaza tenul, ajuta la refacerea pielii si confera elasticitate;
Contraindicatii:
- consumat in cantitati mari, mustul ingrasa. Asadar, consumati responsabil;
- mustul poate avea mici cantitati de alcool, de aceea e bine sa nu consumati foarte mult must inainte de a va urca la volan;
- de asemenea, este contraindicat ca diabeticii sa consume must in cantitati mari;
Sursa foto: sanatate.bzi.ro
Sursa articol: doctorulzilei.ro
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii