Care sunt beneficiile consumului de vinete

Care sunt beneficiile consumului de vinete

Originare din India, vinetele au ajuns in bucataria occidentala abia prin anii 1500. 

Europeanul s-a ferit mult timp de ele, deoarece le credea periculoase pentru sanatate. De exemplu, nordicii le numeau "mala insana" (marul nebun), crezandu-se ca cine va manca din aceasta leguma isi va pierde mintile.

De fapt, vinetele sunt niste plante a caror consum aduce multe beneficii. 

Vinetele sunt surse excelente de fibre, vitamina B1 si cupru. 

Insa, mai contin si cantitati seminficative de potasiu, necesar pentru stimularea inimii, si magneziu, pentru combaterea stresului. 

Magneziul din vinete nu combate doar stresul, dar si insomniile si starile de nervozitate, mai prezente in perioadele de canicula. 

De asemenea, vinetele sunt bune si pentru cei care-si doresc sa slabeasca, ele reprezentand o masa consistenta, dar care are doar 20 de calorii / 100 grame. 

Avand un procent de 93% apa, consumul de vinete este recomandat mai ales in zilele caniculare, deoarece acestea reprezinta o mancare care contribuie la hidratarea organismului. 

Bagate la blender sau juicer, vinetele pot fi transformate intr-un sucul ideal pentru curatarea ficatului si pancreasului. 

Datorita continutului mare de fibre si substante antiinflamatoare, vinetele ocupa locul 2 in prevenirea cancerului, dupa varza. 

In acelasi timp, de la vanata mai pot fi folosite si frunzele care ajuta la calmarea arsurilor de soare. Tineti minte acest lucru atunci cand va expuneti prea mult la soare. 

Descopera si diferite feluri in care poti gati vinetele 

Sursa foto: alexandersmkt.com
Sursa articol: whfoods.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa