Care sunt beneficiile consumului de vinete

Care sunt beneficiile consumului de vinete

Originare din India, vinetele au ajuns in bucataria occidentala abia prin anii 1500. 

Europeanul s-a ferit mult timp de ele, deoarece le credea periculoase pentru sanatate. De exemplu, nordicii le numeau "mala insana" (marul nebun), crezandu-se ca cine va manca din aceasta leguma isi va pierde mintile.

De fapt, vinetele sunt niste plante a caror consum aduce multe beneficii. 

Vinetele sunt surse excelente de fibre, vitamina B1 si cupru. 

Insa, mai contin si cantitati seminficative de potasiu, necesar pentru stimularea inimii, si magneziu, pentru combaterea stresului. 

Magneziul din vinete nu combate doar stresul, dar si insomniile si starile de nervozitate, mai prezente in perioadele de canicula. 

De asemenea, vinetele sunt bune si pentru cei care-si doresc sa slabeasca, ele reprezentand o masa consistenta, dar care are doar 20 de calorii / 100 grame. 

Avand un procent de 93% apa, consumul de vinete este recomandat mai ales in zilele caniculare, deoarece acestea reprezinta o mancare care contribuie la hidratarea organismului. 

Bagate la blender sau juicer, vinetele pot fi transformate intr-un sucul ideal pentru curatarea ficatului si pancreasului. 

Datorita continutului mare de fibre si substante antiinflamatoare, vinetele ocupa locul 2 in prevenirea cancerului, dupa varza. 

In acelasi timp, de la vanata mai pot fi folosite si frunzele care ajuta la calmarea arsurilor de soare. Tineti minte acest lucru atunci cand va expuneti prea mult la soare. 

Descopera si diferite feluri in care poti gati vinetele 

Sursa foto: alexandersmkt.com
Sursa articol: whfoods.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia