Care sunt beneficiile consumului de vinete

Care sunt beneficiile consumului de vinete

Originare din India, vinetele au ajuns in bucataria occidentala abia prin anii 1500. 

Europeanul s-a ferit mult timp de ele, deoarece le credea periculoase pentru sanatate. De exemplu, nordicii le numeau "mala insana" (marul nebun), crezandu-se ca cine va manca din aceasta leguma isi va pierde mintile.

De fapt, vinetele sunt niste plante a caror consum aduce multe beneficii. 

Vinetele sunt surse excelente de fibre, vitamina B1 si cupru. 

Insa, mai contin si cantitati seminficative de potasiu, necesar pentru stimularea inimii, si magneziu, pentru combaterea stresului. 

Magneziul din vinete nu combate doar stresul, dar si insomniile si starile de nervozitate, mai prezente in perioadele de canicula. 

De asemenea, vinetele sunt bune si pentru cei care-si doresc sa slabeasca, ele reprezentand o masa consistenta, dar care are doar 20 de calorii / 100 grame. 

Avand un procent de 93% apa, consumul de vinete este recomandat mai ales in zilele caniculare, deoarece acestea reprezinta o mancare care contribuie la hidratarea organismului. 

Bagate la blender sau juicer, vinetele pot fi transformate intr-un sucul ideal pentru curatarea ficatului si pancreasului. 

Datorita continutului mare de fibre si substante antiinflamatoare, vinetele ocupa locul 2 in prevenirea cancerului, dupa varza. 

In acelasi timp, de la vanata mai pot fi folosite si frunzele care ajuta la calmarea arsurilor de soare. Tineti minte acest lucru atunci cand va expuneti prea mult la soare. 

Descopera si diferite feluri in care poti gati vinetele 

Sursa foto: alexandersmkt.com
Sursa articol: whfoods.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti