Care este diferenta dintre cirese si ciresele amare, numite si nurofenul naturii

Care este diferenta dintre cirese si ciresele amare, numite si nurofenul naturii

Ciresele sunt gustoase si sanatoase, dar ciresele amare sunt adevarate minuni ale naturii. 

Intre cele doua soiuri exista diferente nu doar de gust, dar si in ceea ce priveste substantele benefice pe care le contin. 

La acest capitol, ciresele amare sunt campioane, fiind numite si nurofenul naturii, deoarece studiile arata ca 20 de cirese amare pe zi au acelasi efect calmant, care reduce inflamatiile, ca o aspirina sau un nurofen. 

Asadar, iata ce substante benefice contin ciresele amare:

- complexul de vitamine B (B1, B2, B6)

- vitaminele A, C, E si PP

- minerale: fier, potasiu (220 mg%), calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt

- albumina, hidrati de carbon, fibre alimentare, acizi organici liberi

De asemenea, ciresele amare se numara printre fructele cu cei mai multi antioxidanti. De exemplu, sucul de cirese amare are mai multi antioxidanti decat coacazele.

Trebuie retinut ca daca culoarea este mai inchisa, continutul de antocianine este mai mare. In pigmentul din coaja cireselor aflandu-se cei mai multi antioxidanti, esentiali pentru sanatate.

Multe studii au ajuns la concluzia ca aceste fructe sunt un medicament care combate sau amelioreaza simptomele multor afectiuni. 

De exemplu, ciresele amare sunt un excelent remediu pentru tratarea durerilor musculare, a imbatranirii premature, a afectiunilor inflamatorii, a bolilor hepatice, chiar si a tumorilor maligne sau benigne.

In acelasi timp, singura sursa naturala de melatonina, un antioxidant puternic, sunt tot ciresele amare. 

Medicii recomanda consumul de cirese amare si persoanelor cu colesterol mare sau cu afectiuni respiratorii. Depresia si insomnia pot fi si ele combatute cu o cura de cirese amare.

Un alt studiu a evidentiat si faptul ca ciresele amare previn cancerul de colon, mai ales daca se tine o cura de 6-8 saptamani cu cirese amare. 

Sursa foto: kissthecook.ro
Sursa articol: en.wikipedia.orgstylecraze.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia