Calitatile terapeutice ale tuicii de prune - ce au descoperit cercetatorii

Calitatile terapeutice ale tuicii de prune - ce au descoperit cercetatorii

Este adevarat ca alcoolul dauneaza grav sanatatii, insa doar atunci cand se exagereaza cu cantitatile consumate.

Exista bauturi care, atunci cand sunt consumate cu moderatie, au efecte uimitoare asupra sanatatii.

Bineinteles, este vorba despre bauturi alcoolice facute din ingrediente naturale, fara chimicale sau alcool industrial si potentatori de aroma.

Tuica de prune se numara printre aceste bauturi care au efecte terapeutice ce i-au surprins si pe cercetatori.

De exemplu, tuica traditionala de prune contine cantitati semnificative din vitaminele A, B, C, D1 si D2.

De asemenea, cercetarile au dovedit ca atunci cand este consumata in cantitati mici, tuica de prune protejeaza inima si trateaza problemele stomacului si ale bilei. 

Nu degeaba tuica era (si inca mai este) un leac babesc, folosita in frectii pentru tratarea racelilor, a reumatismului si tratarea durerilor de cap.

Toate acele vitamine mentionate mai sus ajuta la reglarea functiilor hepatice, ceea ce inseamna ca atunci cand nu se exagereaza cu cantitatile, tuica de prune este benefica ficatului.

Cosumata cu un sfert de ora inaintea meselor, tuica favorizeaza o mai buna absorbtie a nutrientilor din alimente.

Totodata, consumul moderat la persoanele in varsta ar reduce riscul de dementa si al aparitiei bolii Alzheimer.

Asadar, cercetatorii au ajuns la concluzia ca limitarea consumului de tuica de prune la 2 pahare/zi (20-30g de alcool) pentru barbati si la un pahar/zi (10-15 g alcool) pentru femei, asigura nu doar buna dispozitie, dar aduce si toate aceste beneficii fara riscul aparitiei efectelor nocive pe termen lung.

Sursa foto: sfatnaturist.ro
Sursa articol: sfatnaturist.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere