Beneficiile consumului de pepene galben - pentru un bronz sanatos

Beneficiile consumului de pepene galben - pentru un bronz sanatos

Pepenele galben este "ananasul romanesc", cel putin asa se spune. Ne hidrateaza, ne racoreste si ne ajuta sa trecem cu bine peste aceste zile caniculare.

Insa, avand in vedere cat de sanatos este pepenele galben, ar trebui sa-l consumam mai des chiar si cand afara temperaturile nu depasesc 35 de grade. 

Iata cateva dintre beneficiile consumului de pepene galben:

1. Previne aparitia cancerului oral si la plamani.

Pepenele galben contine foarte multa vitamina A, care este cel mai bun antioxidant pentru corpul uman. Cancerul la plamani si cancerul oral sunt doua manifestari ale acestei boli care sunt inhibate de prezenta vitaminei A. 

2. Bun pentru sanatatea ochilor.

Tot datorita cantitatilor mari de vitamina A, consumul de pepene galben este benefic pentru sanatatea ochilor. Pe langa o vedere mai buna, vitamina A va fereste si de aparitia infectiilor la nivelului mucoaselor ochiului. 

3. Bun pentru sistemul nervos. 

Pepenele galben este un complex natural de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, dar si de E, K). Acestea asigura buna functionare a sistemului nervos. Cand ele lipsesc, resimtim din plin stresul si oboseala.

4. Protectie impotriva razelor UV 

Cu totii iubim sa facem plaja, dar razele soarelui pot fi si periculoase. Pepenele galben contine o substanta numita Zeaxanthin, care ofera protectie impotriva efectului negativ al razelor UV, atat pentru ochi, cat si pentru piele. 

5. Bun pentru sanatatea inimii. 

Pepenele galben contine mult potasiu, acesta fiind esential pentru o circulatie buna a sangelui, regland presiunea arteriala si prevenind infarctul.

De asemenea, pepenele galben reprezinta o sursa excelenta de vitamina C (imunomodulatoare), magneziufibre si fitonutrienti.

Sursa foto: splendidtable.org

Sursa articol: nutrition-and-you.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Desert chec simplu
Bucataras.RO

Desert chec simplu

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

Desert chec simplu
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin