Beneficiile consumului de fasole verde - leguma vedeta in mediul rural

Beneficiile consumului de fasole verde - leguma vedeta in mediul rural

Nutritionistii recomanda un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii, deoarece acasta contine fibre care impiedica asimilarea zaharurilor.

De asemenea, aceasta este bogata in vitamina A si C, magneziul, potasiul, Omega 3, toate contribuind la efectul antiaterosclerotic, scazand procentul de colesterol negativ (LDL) si impiedicand oxidarea si depunerea acestuia pe peretii vaselor de sange.

In plus, este ieftina si in aceasta perioada se gaseste pe toate tarabele. Mai ales ca fasolea din conservele din comert nu are aproape nicio proprietate. 

In timp ce in mediul urban, fasolea verde este destul de ignorata, aceasta este vedeta in mediul rural datorita beneficiilor pe care le aduce si pe care oamenii le-au descoperit cu timpul: te scapa de constipatie si curata colonul, reduce hipertensiunea, reduce riscul de diabet de tip II si scade considerabil riscul aparitiei cancerului.

Fasolea verde (galbena sau roz) joaca un rol important si in gestionarea greutatii corporale, fiind foarte satioasa si fara prea multe calorii. In acelasi timp, exista numeroase dovezi care indica faptul ca fasolea contribuie la reducerea riscului aparitiei cancerului de pancreas, de colon, de san si de prostata. 

Totodata, fasolea este foarte bogata in fitoestrogeni numiti “lignani”. Acestia au proprietati asemanatoare cu cele ale estrogenului. De aceea, consumul ridicat de alimente cu un continut bogat de lignani poate reduce riscul de aparitie a tipurilor de cancer asociate cu dezechilibrul de estrogen (cel de san, de exemplu). 

Alti compusi importanti pe care-i contine fasolea verde sunt "fitatii". Despre acestia se spune ca previn aparitia unor tipuri de cancer digestiv si nu numai. 

Asadar, vara este perioada propice pentru a profita de efectele benefice ale acestei legume minune si pentru a va lua doza de substante care va vor proteja pe termen lung de cancer. 

Sursa foto: adihadean.ro
Sursa articol: nutrition-and-you.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Chec pufos
5
Romania

Chec pufos

Chec pufos