Nutritionistii recomanda un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii, deoarece acasta contine fibre care impiedica asimilarea zaharurilor.
De asemenea, aceasta este bogata in vitamina A si C, magneziul, potasiul, Omega 3, toate contribuind la efectul antiaterosclerotic, scazand procentul de colesterol negativ (LDL) si impiedicand oxidarea si depunerea acestuia pe peretii vaselor de sange.
In plus, este ieftina si in aceasta perioada se gaseste pe toate tarabele. Mai ales ca fasolea din conservele din comert nu are aproape nicio proprietate.
In timp ce in mediul urban, fasolea verde este destul de ignorata, aceasta este vedeta in mediul rural datorita beneficiilor pe care le aduce si pe care oamenii le-au descoperit cu timpul: te scapa de constipatie si curata colonul, reduce hipertensiunea, reduce riscul de diabet de tip II si scade considerabil riscul aparitiei cancerului.
Fasolea verde (galbena sau roz) joaca un rol important si in gestionarea greutatii corporale, fiind foarte satioasa si fara prea multe calorii. In acelasi timp, exista numeroase dovezi care indica faptul ca fasolea contribuie la reducerea riscului aparitiei cancerului de pancreas, de colon, de san si de prostata.
Totodata, fasolea este foarte bogata in fitoestrogeni numiti lignani. Acestia au proprietati asemanatoare cu cele ale estrogenului. De aceea, consumul ridicat de alimente cu un continut bogat de lignani poate reduce riscul de aparitie a tipurilor de cancer asociate cu dezechilibrul de estrogen (cel de san, de exemplu).
Alti compusi importanti pe care-i contine fasolea verde sunt "fitatii". Despre acestia se spune ca previn aparitia unor tipuri de cancer digestiv si nu numai.
Asadar, vara este perioada propice pentru a profita de efectele benefice ale acestei legume minune si pentru a va lua doza de substante care va vor proteja pe termen lung de cancer.
Sursa foto: adihadean.ro
Sursa articol: nutrition-and-you.com
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara Majoritatea oamenilor ar întreba astăzi de ce să facem tăiței, când există...
Taitei de casaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii