Stim cu totii ca vara si-a intrat cu adevarat in drepturi abia atunci cand incep sa se coaca pepenii; cand le simtim mirosul pe mai toate stradutele si cand nu trece o zi fara macar o felie de pepene rosu.
Dar, chiar daca pepenele rosu este extrem de iubit, putini sunt cei care cunosc urmatoarele lucruri despre acest fruct.
Pepenele are mai mult licopen decat rosiile
Intr-o suta de grame de pepene rosu gasiti de aproape doua ori mai mult licopen decat in aceeasi cantitate de rosii crude.
In cazul in care nu stiati, licopenul este un super antioxidant, care impiedica radicalii liberi sa iti afecteze celulele sau sistemul imunitar. De asemenea, aceasta substanta previne bolile de inima si lupta impotriva anumitor tipuri de cancer. Insa, pentru a obtine o cantitate cat mai mare de licopen, trebuie sa consumi pepenele la temperatura camerei.
Sucul de pepene rosu combate durerile musculare
Inainte de a depune un efor fizic mare (de exemplu, inainte de a merge la sala), este recomandat sa consumi un pahar mare de suc de pepene rosu pentru a evita febra musculara si pentru a ajuta muschii sa se refaca mai repede.
Acest lucru se intampla pentru ca pepenele rosu contine o substanta numita citrulina, care imbunatareste circulatia arteriala. De asemenea, cercetarile din domeniu spun ca citrulina din pepenele rosu relaxeaza tensiunea arteriala si poate avea efecte similare cu Viagra.
Insa, citrulina nu se gaseste in miezul rosu, ci in stratul acela alb, dintre coaja verde si miezul dulce.
Pepenele este un fruct... dar si o leguma
Ca majoritatea fructelor, pepenele are un gust dulce si produce multe seminte. Insa, in acelasi timp, pepenele face parte din familia Cucurbitaceae, cea reprezentata cel mai bine de castravete.
Pepenele rosu este o mare bucata de apa
Pepenele are o putere de hidratare extrem de mare, pentru ca este 91.5% apa. Aceasta este o veste extrem de buna, deoarece deshidratarea iti poate afecta sanatatea in moduri foarte neplacute.
Semintele de pepene rosu sunt comestibile
Semintele de pepene rosu sunt comestibile si chiar este recomandat sa le consumi, deoarece acestea contin foarte multe proteine, minerale si vitamine.
Sursa articol: huffingtonpost.com, culinar.ro, bucataras.ro
Sursa foto: www.sodahead.com
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.
Tocanita de telina cu puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii