Caisele sunt fructe de sezon foarte bogate in vitamine si minerale, intaresc sistemul imunitar si au mai mult caroten antioxidant decat orice alt fruct.
De asemenea, de la caise putem folosi atat fructul, cat si semintele si florile.
Mai jos va spunem si cateva lucruri interesante pe care nu le stiati despre aceste fructe.
1. Caisele fac parte din familia rosaceae, adica din aceeasi familie cu piersicile si prunele, dar inrudite si cu trandafirul si ciresele.
2. In limba latina, caisa era numita praecocquum si insemna "piersica care se coace mai devreme".
3. Caisele sunt originare din Asia, apoi s-au raspandit in Persia si in zona mediteraneana, inainte ca exploratorii spanioli sa le popularizeze si in America de Nord si de Sud.
4. In China, caisele erau numite "lunile celor credinciosi" si se credea ca maresc fertilitatea la femei.
5. Semintele dulci pot fi consumate, fiind asemanatoare cu migdalele, in schimb, cele amare, pot fi toxice, datorita continutului in amigdalina.
Sursa foto: en.wikipedia.org
Sursa articol: webmd.com, bucataras.ro
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii