Caisele sunt fructe de sezon foarte bogate in vitamine si minerale, intaresc sistemul imunitar si au mai mult caroten antioxidant decat orice alt fruct.
De asemenea, de la caise putem folosi atat fructul, cat si semintele si florile.
Mai jos va spunem si cateva lucruri interesante pe care nu le stiati despre aceste fructe.
1. Caisele fac parte din familia rosaceae, adica din aceeasi familie cu piersicile si prunele, dar inrudite si cu trandafirul si ciresele.
2. In limba latina, caisa era numita praecocquum si insemna "piersica care se coace mai devreme".
3. Caisele sunt originare din Asia, apoi s-au raspandit in Persia si in zona mediteraneana, inainte ca exploratorii spanioli sa le popularizeze si in America de Nord si de Sud.
4. In China, caisele erau numite "lunile celor credinciosi" si se credea ca maresc fertilitatea la femei.
5. Semintele dulci pot fi consumate, fiind asemanatoare cu migdalele, in schimb, cele amare, pot fi toxice, datorita continutului in amigdalina.
Sursa foto: en.wikipedia.org
Sursa articol: webmd.com, bucataras.ro
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn dulce simplu și super apreciat în familia noastră!
Plăcintă cu brânză dulce și stafideMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii