Morcovul este o leguma extrem de populara si cu beneficii multiple, datorita continutului sau extrem de ridicat in betacaroten, calciu, vitamina C si antioxidanti.
Are actiune benefica asupra pielii, vederii si metabolismului si oricine poate incerca sa consume un morcov crud inainte de fiecare masa, intrucat acest obicei are numai rezultate benefice.
De asemenea, este si un excelent imunomodulator, avand cel mai mare continut de betacaroten. Din aceasta cauza, dupa piper, este cel mai des folosit in curele de detoxifiere, nu doar in diete.
Totodata, carotenul continut de morcov este transformat in vitamina A, unul dintre cei mai puternici antioxidanti, cu ajutorul enzimelor hepatice.
Consumul de morcov are o mare influenta si in prevenirea bolilor cardiovasculare, cataractei, cancerului si aterosclerozei.
Cum se tine dieta cu morcovi:
Aceasta consta in consumul de morcovi cruzi si in salate din morcov ras, suc de lamaie, miere si un fruct la alegere, sau morcov cu paine prajita, aceasta fiind alimentatia pentru dimineata, pranz si seara, timp de trei zile.
Intre mese se poate bea apa si ceai verde.
Cei care au urmat aceasta dieta au pierdut din greutate insa aceasta dieta este eficienta doar pentru a pierde cateva kilograme, aproximativ trei-patru kg, intr-o perioada scurta de timp.
O astfel de dieta nu este recomandata pe termen mai lung, deoarece excesul de caroten poate avea drept consecinta colorarea in portocaliu a pielii si o hipervitaminoza A.
O alta dieta pe baza de suc de morcovi:
O alta varianta de dieta cu morcovi ar putea, de exemplu, sa cuprinda:
- la micul dejun cereale cu morcov ras si un shake de suc de morcovi cu lapte;
- la masa de pranz ati putea consuma o salata de morcov ras, cu rosii tocate, suc de lamaie, miere, sare si piper cu pane prajita si un ou fiert;
- la cina puteti manca o ceasca mica de orez brun fiert cu iaurt, iar daca serviti unul sau doi morcovi cruzi inainte de masa, cu siguranta veti avea senzatia de satietate.
Cand o astfel de dieta este combinata cu exercitiile fizice, rezultatele sunt mult mai spectaculoase.
Sursa foto: greenblender.com
Sursa articol: diete-sanatoase.ro
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii