Dieta in afectiunile hepatice

(0)

2008-09-24 00:00:00

Poate cel mai important aspect in lupta impotriva afectiunilor hepatice este o dieta corespunzatoare care sa evite alimentele daunatoare. Pentru protejarea ficatului, trebuie inlaturate din alimentatie urmatoarele:

Margarina si alte grasimi hidrogenateSare rafinataApa cu clor (de la robinet)AntibioticeleAspartamul (indulcitor artificial)PesticideleAditivi alimentariZahar, ciocolata si alte alimente ce contin concentratii ridicate de indulcitori; (Pofta de dulciuri poate fi temperata printr-o alimentatie bogata in minerale precum crom si vanadium acestea fiind responsabile deseori pentru nevoia de dulce pe care o simtim.)Uleiuri rafinatePraf de coptCascavalProduse de fast-food hamburgers, pizza, hotdog, etc.Mancaruri prajite, afumateBauturi racoritoare acidulate Bauturi alcoolice

Alimentele nocive de mai sus trebuie inlocuite cu alimente capabile sa vindece precum:

Stevie, malt de orez sau de orz, roscove, fructe, morcovi. Sare de mare nerafinata;Sucuri de legumeCarne de vita, vitel, peste slab, pasareLapte dulce sau produse lactate proaspete iaurturi, branza de vaci, cas, toate dietetice si fara aditiviMancaruri organiceAloe veraCeaiul verde contine multi antioxidanti ce ajuta la buna functionare a ficatului.Usturoiul si ceapa contin chimicale ce inhiba producerea substantelor ce cauzeaza cancerul.Cum sa prepari hrana?

Trebuie evitate prajelile sau afumatul, prin urmare alimentele trebuie fie fierte, fie fripte pe gratarul pentru aragaz. Ouale nu trebuie consumate in exces, fiind recomandat un ou la 3 zile.

Comentarii