Cum se face frisca?

Cum se face frisca?

Frisca este unul din ingredientele de baza al multor deserturi delicioase. Desi exista numeroase substitute de frisca in magazine ce pot fi folosite cu usurinta, gustul acestora nu poate fi comparat cu cel de frisca originala, preparata din smantana proaspata. Cu ajutorul unui mixer, a prepara frisca nu dureaza mai mult de cateva minute.

Cum se face frisca – trucuri de utilizat

* Smantana se va bate mai bine daca adaugati la inceput un varf de cutit de sare.
* Adaugati zaharul atunci cand smantana e aproape batuta. Astfel, frisca va avea un volum mai mare. Daca puneti zaharul la inceputul procesului de preparare al friscai, aceasta va avea un volum mai scazut.
* Inainte de a prepara frisca, tineti smantana in frigider pentru cateva ore (sau in congelator pentru cateva zeci de minute). De asemenea, este indicat ca bolul in care veti prepara frisca sa fie tinut putin in frigider, pentru a fi rece.
* Pentru a bate o cana de smantana sunt necesare 1-2 linguri de zahar si 1-2 lingurite de vanilie.
* Dintr-o cana de smantana pot iesi 2 cani de frisca. Dupa cateva ore, aceasta frisca isi pierde din volum. Puteti sa o mixati din nou si e inca buna de consum, chiar si dupa o zi de la preparare.
* Cu cat este mai grasa smantana, cu atat se va bate mai bine, intrucat tocmai grasimea batuta incorporeaza bulele de aer ce apar in urma procesului de preparare.
* Frisca si deserturile cu frisca trebuie tinute in frigider.

Metoda de preparare:
1. Incepeti prin a raci vasul in care veti bate smantana, tinandu-l in frigider sau in congelator pentru cateva minute. De asemenea, asigurati-va ca smantana este rece, dar nu inghetata (smantana rece este mai usor de batut).
2. Turnati smantana in vasul racit si incepeti sa mixati la viteza mica (daca setati o viteza mare, veti improsca peste tot lichid). In aceasta etapa vor aparea bule la suprafata lichidului, apoi aceasta va deveni pufoasa si va creste in volum.
3. Inclinati usor mixerul si amestecati smantana cu miscari rapide. In acesta etapa frisca va deveni pufoasa si va creste in volum.
4. Adaugati zaharul si continuati sa bateti frisca.
5. Alternati intre miscari circulare si miscari in linie dreapta. Pe masura ce frisca se ingroasa, mariti viteza mixerului. Verificati consistenta ridicand mixerul din frisca: daca ramane o mica denivelare a carei varf se scurge usor pe o parte, e cazul sa micsorati viteza mixerului. Daca bateti prea mult smantana, exista riscul de a se transforma in unt.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Dulceata de trandafiri
Bucataras.RO

Dulceata de trandafiri

Multumesc Ina pentru reteta.

Dulceata de trandafiri
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura