Cum se transeaza un pui

Cum se transeaza un pui

Transarea unul pui poate parea complicat la inceput, dar dupa 2-3 incercari, veto descoperi ca acest procedeu este foarte usor si foarte util. Nu numai ca economisiti bani – puiul intreg fiind mai ieftin decat bucatile (piept, pulpe) cumparate separat, dar vei obtine si o combinatie de tipuri de carne utilizabile in prepararea unei game variate de mancaruri: snitele, friptura, ciorbe, supe etc.

Instrumente de care ai nevoie pentru transarea puiului:Un tocator mare, preferabil din lemnUn foarfece de bucatarieUn cutit mare, bine ascutit


Pasul 1: Taiati capetele aripilor cu ajutorul foarfecelui. Apoi taiati varfurile picioarelor si puneti-le deoparte pentru o ciorba cu legume.

Pasul 2: Asezati puiul cu pieptul in jos si utilizati foarfecele pentru a taia de-a lungul sirei spinarii, inspre gat. Taiati apoi si cealalta parte a sirei spinarii si indepartati-o.

Pasul 3: Deschideti pasarea si asezati-o cu pieptul in sus. Cu ajutorul foarfecelui taiati mijlocul pieptului si impartiti puiul in doua.

Pasul 4: Puneti una din jumatati pe tocator si treceti cutitul, aproape orizontal, intre incheietura pulpei si piept. Indepartati pulpa de piept. Repetati miscarea cu cealalata jumatate de pui.

Pasul 5: Palpati putin pulpa pentru a vedea unde se unesc oasele. Taiati cu un cutit ascutit in acest loc pentru a separa pulpa superioara de cea inferioara.

Pasul 6: Taiati vertical la nivelul incheieturii pieptului si veti obtine o aripa cu o portiune de piept si o bucata de piept numai buna pentru snitele sau gratar.

Punand in aplicare acesti pasi, veti obtine 8 bucati aproximativ egale de pui si 4 tacamuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie