Cum se transeaza un pui

(0)

2011-05-18 00:00:00

Transarea unul pui poate parea complicat la inceput, dar dupa 2-3 incercari, veto descoperi ca acest procedeu este foarte usor si foarte util. Nu numai ca economisiti bani puiul intreg fiind mai ieftin decat bucatile (piept, pulpe) cumparate separat, dar vei obtine si o combinatie de tipuri de carne utilizabile in prepararea unei game variate de mancaruri: snitele, friptura, ciorbe, supe etc.

Instrumente de care ai nevoie pentru transarea puiului:Un tocator mare, preferabil din lemnUn foarfece de bucatarieUn cutit mare, bine ascutit


Pasul 1: Taiati capetele aripilor cu ajutorul foarfecelui. Apoi taiati varfurile picioarelor si puneti-le deoparte pentru o ciorba cu legume.

Pasul 2: Asezati puiul cu pieptul in jos si utilizati foarfecele pentru a taia de-a lungul sirei spinarii, inspre gat. Taiati apoi si cealalta parte a sirei spinarii si indepartati-o.

Pasul 3: Deschideti pasarea si asezati-o cu pieptul in sus. Cu ajutorul foarfecelui taiati mijlocul pieptului si impartiti puiul in doua.

Pasul 4: Puneti una din jumatati pe tocator si treceti cutitul, aproape orizontal, intre incheietura pulpei si piept. Indepartati pulpa de piept. Repetati miscarea cu cealalata jumatate de pui.

Pasul 5: Palpati putin pulpa pentru a vedea unde se unesc oasele. Taiati cu un cutit ascutit in acest loc pentru a separa pulpa superioara de cea inferioara.

Pasul 6: Taiati vertical la nivelul incheieturii pieptului si veti obtine o aripa cu o portiune de piept si o bucata de piept numai buna pentru snitele sau gratar.

Punand in aplicare acesti pasi, veti obtine 8 bucati aproximativ egale de pui si 4 tacamuri.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate