Cum se transeaza un pui

Cum se transeaza un pui

Transarea unul pui poate parea complicat la inceput, dar dupa 2-3 incercari, veto descoperi ca acest procedeu este foarte usor si foarte util. Nu numai ca economisiti bani – puiul intreg fiind mai ieftin decat bucatile (piept, pulpe) cumparate separat, dar vei obtine si o combinatie de tipuri de carne utilizabile in prepararea unei game variate de mancaruri: snitele, friptura, ciorbe, supe etc.

Instrumente de care ai nevoie pentru transarea puiului:Un tocator mare, preferabil din lemnUn foarfece de bucatarieUn cutit mare, bine ascutit


Pasul 1: Taiati capetele aripilor cu ajutorul foarfecelui. Apoi taiati varfurile picioarelor si puneti-le deoparte pentru o ciorba cu legume.

Pasul 2: Asezati puiul cu pieptul in jos si utilizati foarfecele pentru a taia de-a lungul sirei spinarii, inspre gat. Taiati apoi si cealalta parte a sirei spinarii si indepartati-o.

Pasul 3: Deschideti pasarea si asezati-o cu pieptul in sus. Cu ajutorul foarfecelui taiati mijlocul pieptului si impartiti puiul in doua.

Pasul 4: Puneti una din jumatati pe tocator si treceti cutitul, aproape orizontal, intre incheietura pulpei si piept. Indepartati pulpa de piept. Repetati miscarea cu cealalata jumatate de pui.

Pasul 5: Palpati putin pulpa pentru a vedea unde se unesc oasele. Taiati cu un cutit ascutit in acest loc pentru a separa pulpa superioara de cea inferioara.

Pasul 6: Taiati vertical la nivelul incheieturii pieptului si veti obtine o aripa cu o portiune de piept si o bucata de piept numai buna pentru snitele sau gratar.

Punand in aplicare acesti pasi, veti obtine 8 bucati aproximativ egale de pui si 4 tacamuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Paste cu carne de porc si busuioc
Bucataras.RO

Paste cu carne de porc si busuioc

Mi-a adus Mos Craciun jucarie noua de pozat, de acum pozele mele vor iesi super frumoase :) "Reteta romaneasca"

Paste cu carne de porc si busuioc
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute