Mustul este unua dintre cele mai apreciate si cautate bauturi ale toamnei.
Acesta contine nu numai compusii benefici din pulpa fructului, dar si din pielita, seminte si ciorchini.
In acelasi timp, mustul poate fi folosit si ca ingredient principal pentru a prepara muhalebiu, o budinca delicioasa de sezon.
Reteta a fost culeasa de Radu Anton Roman si se pare ca acest preparat ar avea origini fanariote.
Cum se prepara:
Patru litri de must rosu se filtreaza printr-o bucata de pasla si se pun la fiert. Intre timp, un litru se freaca bine cu fÄina.
In cazul in care mustul nu este suficient de dulce, se mai adauga si un pic de zahar. Cand mustul pus la fiert a scazut la jumatate, se adauga zeama de faina, ca sa se ingroase.
Se lasa la fiert la foc mic, pana cand se leaga, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru a nu se prinde.
Ca o ultima etapa, se pregatesc din timp castronase pline pe jumatate cu nuci. In acestea se toarna siropul obtinut si se lasa la racit. La sfarsit se se presara cu zahar pe deasupra si se savureaza ca desert.
Daca alegeti sa serviti muhalebiul (budinca de must) in forme rasturanate pe farfurii, trebuie sa le scufundati timp de cateva secunde, in apa fierbinte.
Sursa articol: adevarul.ro
Sursa foto: bucatarialidl.ro
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii