Cum arata micul dejun in 10 tari din Europa de Est

Cum arata micul dejun in 10 tari din Europa de Est

Se spune ca micul dejun este cea mai important masa din zi.

De aceea, prin unele parti ale lumii, micul dejun este si una dintre cele mai consistente mese.

Daca planuiti sa calatoriti pe la vecinii nostri din Europa de Est, nu strica sa va familiarizati un pic si cu ce se mananca prin aceste parti la primele ore ale diminetii. 

Mai jos puteti sa vedeti cum arata si din ce e facut micul dejun in 10 tari din Europa de Est:

1. Cehia

In Cehia, la micul dejun veti primi o felie de paine integrala sau un rohlik (un corn) cu unt, gem, miere, o felie de branza, cateva felii de salam si sunca.

2. Polonia

In Polonia ti se pun la dispozitie oua fierte cu maioneza, mezeluri, legume proaspete si murate, branza, gemuri, rosii si castraveti. Problema e ca pe toate acestea trebuie sa le ingramadesti pe o felie de paine integrala, pentru a face un sandvis traditional, numit kanapka.

3. Ungaria

Micul dejun unguresc se numeste reggeli si este compus din mezeluri, branza, oua, rosii, butter, paine si cafea. Dar aceasta este mai mult versiunea de week-end, pentru ca in timpul saptamanii, cand toata lumea e pe fuga, dimineata se servesc bicuiti (pogácsa) sau briose (briós) cu cafea.

4. Estonia

Estonienii au un mic dejun destul de usor, numit hommikusöök, care este compus din iskohupiimasaiad (felii de paine cu branza bagate la cuptor). 

5. Bulgaria 

Unul dintre cele mai populare feluri de mancare care se serveste la micul dejun din Bulgaria este banitsa (foietaj umplut cu branza, spanac, orez si carne). 

6. Belarus 

In Belarus la micul dejun se mananca draniki (chiftelute din cartofi), care sunt servite cu iaurt. 

7. Serbia 

Masa de dimineata a sarbilor consta in lepinja sa kajmakom (lipie umpluta cu un fel de branza topita), kačamak (un terci din porumb), gibanica (o placinta cu branza), dar si oua, sunca, salam, unt si iaurt. 

8. Munte Negru 

In Munte Negru este, probabil, cel mai trist mic dejun: popara (paine veche lasata la inmuiat in lapte cald... sau apa). 

9. Bosnia si Hertegovina

Micul dejun din Bosnia si Hertegovina se numeste cevapi si o sa va urmareasca toata ziua, deoarece este compus din ceapa taiata marunt, lipie si carnati din carne de miel si vita.

10. Letonia

In Letonia, la micul dejun se serveste un fel de macare numit nāc rÄ«tā atkal, care inseamna “vino inapoi maine”, pentru ca este facut din aluat amestecat cu bucatele de friptura de vita din ziua anterioara. De asemenea, se mai servesc si niste cornuri cu ceapa si sunca.

Sursa foto si articol: whenonearth.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa