Bucharest Coffee Festival, 11 ani de tradiție Ediția 2025 începe pe 21 martie, la Hala Laminor

Bucharest Coffee Festival, 11 ani de tradiție  Ediția 2025 începe pe 21 martie, la Hala Laminor

Bucharest Coffee Festival are loc între 21 și 23 martie, la Hala Laminor (Bulevardul Basarabia 256).

Ediția 2025 va reuni sute de specialiști în cafea, din România și din străinătate (Italia, Grecia, Danemarca), dar și amatori pasionați de cafea și produse conexe.

La festivalul desfășurat pe o suprafață de circa 5000 mp, vor expune peste 250 de producători, procesatori, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo etc.

Evenimentul a cărui primă ediție a avut loc în 2014, este primul festival din domeniu, desfășurat în Europa Centrală și de Est și al 2-lea din întreaga Europă, după cel de la Londra.

Acesta are drept scop promovarea cafelei de specialitate, astfel că sunt aduse în atenția publicului principalele tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica), marii jucători ai industriei, prăjitoriile, cafenelele și micii antreprenori. Prin intermediul concursurilor naționale de Barista, Bucharest Coffee Festival a poupularizat cafeaua de specialitate în România, profesia de Barista, și a crescut practic domeniul cafelei, devenind astfel cea mai mare platformă de promovare a industriei.

La ediția 2025 vor fi prezenți și importatori și distribuitori de produse conexe: accesorii pentru prepararea cafelei, îndulcitori, dulciuri, aparate de cafea profesionale etc.

Bucharest Coffe Festival reunește nu numai profesioniști din domeniu, ci și pe amatorii supranumiți home baristas, datorită pasiunii lor pentru diversele modalități de preparare a cafelei.

Degustări, vânzare, de cafea și accesorii

Cei prezenți la Bucharest Coffe Festival vor putea degusta și achiziționa produse pe bază de cafea ce presupune modalități diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspăt prăjită.

Atât profesioniștii din industria cafelei, cât și amatorii pasionați de acest domeniu vor avea acces la aparate, instrumente de preparare și servirea a cafelei și cele mai noi gadget-uri.

În cele trei zile ale festivalului vor avea loc demonstrații de preparare, de mixologie (combinații de cafea cu băuturi alcoolice, în cocktail-uri) și de latte art.

Cei interesați de industria cafelei pot identifica pe parcursul celor trei zile de eveniment diferiți parteneri și oportunități de începere și dezvoltare a unor afaceri în domeniu, într-un lounge special amenajat, unde vor fi prezenți membrii asociației internaționale de cafea (SCA- Specialty Coffee Association). Tot în SCA Lounge vor avea loc și o serie de workshop-uri dedicate producerii, distribuirii și preparării cafelei.

De asemenea, în cadrul festivalului se vor desfășura, ca în fiecare an, și competiile naționale dedicate profesioniștilor din domeniul cafelei, iar câștigătorii vor participa la marile concursuri internaționale din industrie, desfășurate în acest an la Geneva și Milano.

Competițiile naționale dedicate profesioniștilor în cafea

În cele trei zile ale Bucharest Coffee Festival vor avea loc cele patru competiții naționale dedicate profesioniștilor în cafea. La acestea vor participa specialiști din toată țară, de la cele mai importante companii de cafea de specialitate și cafenele.

Competițiile sunt:

  • Campionatul Național de Latte Art
  • Campionatul Național Coffee in Good Spirits (CIGS)
  • Campionatul Național de Barista
  • Campionatul Național de Ibric.

Acestea sunt organizate de Barista School și First Coffee în parteneriat cu SCA - Romania Chapter (Specialty Coffee Association), cea mai importantă și cunoscută asociație de cafea worldwide.

Câștigătorul fiecărei competiții va reprezenta România la Campionatele Mondiale care au loc la Geneva, între 26 și 28 iunie 2025, și la Milano, între 17 și 21 octombrie 2025.

O noutate a celei de-a XI-a ediții este și zona Spirits Village, un spațiu expozițional dedicat băuturilor alcoolice spirtoase, unde vizitatorii vor putea degusta și achiziționa cele mai atractive produse, prezentate de către producătorii și distribuitorii acestora.

Program de vizitare Bucharest Coffee Festival 2025:

Locație: Hala Laminor - Bulevardul Basarabia 256

  • Vineri și sâmbătă, 21 și 22 martie: 09.00 – 19.00
  • Duminică, 23 martie: 09.00 – 18.00

Intrarea la festival se face pe baza de bilete și abonamente, care pot fi achiziționate de la intrare sau online, de pe:

More.ro – https://www.more.com/ro-ro/tickets/happenings/festival/bucharest-coffee-festival/

Site-ul festivalului - bucharestcoffeefestival.com

Prețul biletului este:

  • Vineri, 21 martie: 20 lei /persoană
  • Sâmbătă și duminică, 22 și 23 martie: 25 lei/ persoană

Prețul abonamentului pentru toate cele trei zile ale festivalului:

  • 50 lei / persoană.

Organizatorii evenimentului sunt Barista School, First Coffee și SCA - Romania Chapter (Specialty Coffee Association).


Site: bucharestcoffeefestival.com
Facebook: www.facebook.com/BucharestCoffeeFestival

Instagram: bucharestcoffeefestival

Tik Tok: bucharest.coffee.f

Pentru mai multe informații destinate presei:

Alexandra Dinu, [email protected], 0722. 233.114

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos