Cele mai bune 10 mancaruri pe care le poti face cu dovelcei - retete de sezon

(0)

2016-07-25 00:00:00

Dovleceii au intrat in alimentatia omului inca din perioada 7000 - 5500 i. Hr., arheologii fiind cei care au descoperit acest lucru in America de Sud.

Exploratori europeni au adus din acea parte a lumii ce li s-a parut mai interesant si asa au ajuns dovleceii in Italia, iar de aici s-au raspandit in toata Europa, fiind apreciati pentru gustul si calitatile nutritive.

In afara de aceasta scurta lectie de istorie culinara, mai trebuie stiut ca 200 de grame de dovlecei au aproximativ 35 de calorii. Sunt saraci in calorii, pentru ca au 95% apa, dar bogati in substante hranitoare.

Un alt avantaj al dovleceilor este ca au 4 grame de fibra la o suta de grame, o parte din aceasta fiind in coaja. Adultii au nevoie, in dieta zilnica, de 20 - 30 de grame de fibra.

Si, cum vara dovleceii se afla pe toate drumurile si in toate pietele, va propunem 10 retete delicioase pe care le puteti pregati cu dovlecei:

1. Dovlecei cu cas gratinati

2. Dovlecei in crusta crocanta

3. Dovlecei la cuptor

4. Dovlecei prajiti

5. Dovlecei umpluti, in sos de vin

6. Crema de dovlecei si branza topita

7. Tarta cu dovlecei

8. Briose cu dovlecei si morcovi

9. Ciorba de dovlecei

10. Dovlecei cu beshamel

Sursa foto:spoonuniversity.com