Ce sa mai gatesti cu mamaliga - 10 retete delicioase si simple

(0)

2016-02-01 00:00:00

Cand zici bucatarie romaneasca, n-ai cum sa nu zici si mamaliga.

Considerata mancarea taranilor, mamaliga era des folosita ca substitut pentru paine sau ca aliment de baza in perioadele de vara, cand munca grea efectuata la camp nu mai permite prepararea painii de casa.

mamaliga.jpg

Insa, mai multe studii moderne pentru descoperirea unei alimentatii cat mai sanatoase au ajuns la concluzia ca mamaliga are un aport bogat de vitamine, recomandand-o mai ales persoanelor care sufera de boli de plamani sau de afectiuni ale cailor respiratorii, anemicilor etc.

De asemenea, preparate pe baza de mamaliga au ajuns sa-si faca aparitia si in numeroase restaurante selecte, fiind foarte apreciate de gurmanzi.

Acestea fiind spuse, v-am facut si noi o lista cu 10 retete delicioase cu mamaliga, pe care sa le incercati:

1. Mamaliga cu carnati si ardei copti, la cuptor

2. Mamaliga cu placere

3. Mamaliga in straturi

4. Mamaliga slobozita cu cas si clisa

5. Chiftelute din mamaliga

6. File de peste in mamaliga

7. Tochitura de ridichi cu oua de mamaliga

8. Crochete si chiftele din carne si mamaliga

9. Sarmale cu dulceata de vin rosu si mamaliga

10. Bucatele de carne si carnati cu mamaliga si branza

Sursa foto: curtandsusan.wordpress.com