Cand zici bucatarie romaneasca, n-ai cum sa nu zici si mamaliga.
Considerata mancarea taranilor, mamaliga era des folosita ca substitut pentru paine sau ca aliment de baza in perioadele de vara, cand munca grea efectuata la camp nu mai permite prepararea painii de casa.
Insa, mai multe studii moderne pentru descoperirea unei alimentatii cat mai sanatoase au ajuns la concluzia ca mamaliga are un aport bogat de vitamine, recomandand-o mai ales persoanelor care sufera de boli de plamani sau de afectiuni ale cailor respiratorii, anemicilor etc.
De asemenea, preparate pe baza de mamaliga au ajuns sa-si faca aparitia si in numeroase restaurante selecte, fiind foarte apreciate de gurmanzi.
Acestea fiind spuse, v-am facut si noi o lista cu 10 retete delicioase cu mamaliga, pe care sa le incercati:
1. Mamaliga cu carnati si ardei copti, la cuptor
4. Mamaliga slobozita cu cas si clisa
7. Tochitura de ridichi cu oua de mamaliga
8. Crochete si chiftele din carne si mamaliga
9. Sarmale cu dulceata de vin rosu si mamaliga
10. Bucatele de carne si carnati cu mamaliga si branza
Sursa foto: curtandsusan.wordpress.com
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii