Ce mananca romanii - care sunt cele mai consumate alimente din Romania

(0)

2016-09-28 00:00:00

Intotdeauna ne-am intrebat pe ce se duc banii romanilor, atunci cand fac piata. Ce alimente prefera si in ce proportii? Cat sunt de sanatoase etc.?

Un studiu ne-a ajutat sa intelegem mai bine toate aceste lucruri.

mancare-romaneasca-1.jpg

Potrivit unui studiu GfK, painea, legumele si fructele sunt cel mai des intalnite alimente proaspete in cosul de cumparaturi al romanilor.

De asemenea, cei mai multi bani sunt cheltuiti pe carne (27% din totalul bugetului pentru alimente proaspete), legume (20%) si mezeluri (16%).

"Alimentele proaspete sunt prezente in 2 din 3 cosuri si reprezinta 38% din totalul cheltuielilor dedicate consumul casnic pentru produse de larg consum. Cel mai des, in cosul de cumparaturi al romanilor se regasesc painea, legumele si fructele", se arata in raportul institutului de cercetare de piata.

Contrar asteptarilo, romanii prefera sa faca cumparaturile pentru perpararea meselor din comertul traditional din peitele de cartier, care acopera 60% din valoarea totala a acestei piete.

"Orientarea catre comertul traditional este influentata in special de produse precum legumele, painea, pestele si produsele de cofetarie care sunt cumparate intr-o proportie mai mare din magazinele specializate, brutarii, patiserii sau piete. In schimb, mezelurile si carnea de pui sunt achizitionate aproape in mod egal din cele doua formate de comert: modern si traditional", se arata in studiu.

Studiul a fost realizat in 2013 pe un esantion de 3.000 gospodarii.

Sursa articol:mediafax.ro
Sursa foto:romanianfoodfestival.com