Ce contin hamburgerii

(0)

2014-04-02 00:00:00

Un studiu recent efectuat SUA, pe 8 dintre cei mai populari hamburgeri, a aratat ca unii dintre ei contin cel mult 2% carne.

Ce contin hamburgerii

Cine a efectuat studiul

Cercetatorii de la Laurel School din Ohio au fost cei care au initiat acest studiu. Rezultatele lui au fost publicate in jurnalul Annals of Diagnostic Pathology.

Cum s-a desfasurat studiul

Studiul a plecat de la premiza ca hamburgerii sunt compusi, in principal, din carne. Pentru a confirma sau a infirma aceasta ipoteza, s-au urmat pasii de mai jos:

S-au selectat 8 hamburgeri diferiti, din cele mai populare branduri.S-au utilizat metode histologice pentru analizarea lor.A fost evaluata cantitatea de apa din compozitie.S-a verificat microscopic tipurile tesuturilor din care sunt compusi.S-a utilizat un test specific pentru identificarea existentei tesuturilor din creier.Rezultate

Ca sa incepem cu vestea buna, nici unul din hamburgerii testati nu contineau creier.

Ce contin hamburgerii:Apa - Continutul de apa variaza intre 37.7% si 62.4%, media fiind de 49%. Apa este totusi cel mai putin ingrijorator produs din componenta hamburgerilor. Carnea contine apa, deci e normal ca si hamburgerii sa o faca.Tesuturi diverse (25.5% - 60.2%) - Hamburgherii contin urme de oase, precum si o varietate de tesuturi precum vase sanguine, nervi periferici, tesut adipos (grasime), cartilaje etc. Nici unul din acesti compusi nu au valoare nutritiva reala.Carne (2.1% - 14.8%) - Continutul de carne din cele 8 tipuri de hamburgeri testate a variat intre 2.1% si 14.8%, cu o medie de 12.1%. Asta inseamna ca dintr-un hamburger de 200g, mai putin de 25 de g sunt carne. Iar pentru hamburgerii aflati la limita de jos a intervalului, din 200 de grame, mai putin de 5 grame sunt de carne.Bacterii si amoniac - Pe langa faptul ca nu contin carne suficienta, unii hamburgeri contin bacterii daunatoare si amoniac. 2 tipuri de hamburgeri contineau Sarcociti, acestia putand cauza oamenilor diaree, dureri musculare, iar in cazuri severe dificultati de respiratie si chiar moartea.

Concluzia studiului e o idee binecunoscuta: e preferabila evitarea produselor de tip fast food. Mai bine cumparati carnea si o preparati voi dupa preferinte, pentru ca asta implica mai putine riscuri pentru voi si pentru familiile voastre.