Cateva trucuri pentru a pune cele mai bune gogonele murate

Cateva trucuri pentru a pune cele mai bune gogonele murate

Gogonelele sunt printre cele mai apreciate muraturi de catre romani. 

Reprezinta o garnitura perfecta pentru mancarurile din sezonul rece, pentru mancarea de fasole, friptura sau bulz ciobanesc.

De asemenea, ele pot fi folosite si in sandvisuri sau burgeri, inlocuind cu succes castravetii murati.

In cele ce urmeaza, va oferim cateva trucuri pentru a va ajuta sa puneti cele mai bune gogonele murate:

In primul rand, foarte important este cum alegi gogonelele. Este recomandat ca acestea sa fie tari, netede, fara lovituri. Altfel, gogonelele se pot strica in borcan, afectand intregul continut. 

Multi fac greseala sa pun in borcanele pentru muraturi tot felul de combinatii de condimente, dupa ureche. Insa, condimentele care merg cel mai bine cu gogonelele sunt: foi de dafin, usturoi, cimbru, marar, boabe de mustar, frunze de visin sau frunze de telina. Si, bineinteles, sare si piper dupa gust. 

In acelasi timp exista si cateva reguli dupa care se pun condimentele in borcan: 

- mararul si cimbrul se aseaza pe fundul borcanului;

- boabele de mustar sau frunzele de visin sunt optionale;

- peretii borcanului se pot unge cu un sos de usturoi, ulei si otet;

Pentru muraturi asortate, alaturi de gogonele se pot folosi si legume precum morcovi, ardei grasi, conopida, sfecla rosie sau varza rosie. Ca ultim strat se poate adauga un amestec de telina si hrean.

Totodata, gogonelele trebuie inghesuite bine in borcan, fiind absolut interzis ca acestea sa pluteasca.

Sarea are si ea un rol important. Astfel ca, aceasta nu trebuie sa fie iodata, pentru ca sarea iodata inmoaie muraturile. Ca proportie, se pune o lingura de sare mare, cumparata la vrac, la un litru de apa.

Iata si doua retete de gogonele murate: 

Salata de gogonele pentru iarna 

Gogonele in saramura

Sursa foto: ebinedestiut.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie