Cateva trucuri pentru a pune cele mai bune gogonele murate

(0)

2016-07-11 00:00:00

Gogonelele sunt printre cele mai apreciate muraturi de catre romani.

Reprezinta o garnitura perfecta pentru mancarurile din sezonul rece, pentru mancarea de fasole, friptura sau bulz ciobanesc.

De asemenea, ele pot fi folosite si in sandvisuri sau burgeri, inlocuind cu succes castravetii murati.

In cele ce urmeaza, va oferim cateva trucuri pentru a va ajuta sa puneti cele mai bune gogonele murate:

gogonele-1.jpg

In primul rand, foarte important este cum alegi gogonelele. Este recomandat ca acestea sa fie tari, netede, fara lovituri. Altfel, gogonelele se pot strica in borcan, afectand intregul continut.

Multi fac greseala sa pun in borcanele pentru muraturi tot felul de combinatii de condimente, dupa ureche. Insa, condimentele care merg cel mai bine cu gogonelele sunt: foi de dafin, usturoi, cimbru, marar, boabe de mustar, frunze de visinsau frunze de telina. Si, bineinteles, sare si piper dupa gust.

In acelasi timp exista si cateva reguli dupa care se pun condimentele in borcan:

- mararul si cimbrul se aseaza pe fundul borcanului;

- boabele de mustar sau frunzele de visin sunt optionale;

- peretii borcanului se pot unge cu un sos de usturoi, ulei si otet;

Pentru muraturi asortate, alaturi de gogonele se pot folosi silegume precum morcovi, ardei grasi, conopida, sfecla rosie sau varza rosie. Ca ultim strat se poate adauga un amestec de telina si hrean.

Totodata, gogonelele trebuie inghesuite bine in borcan, fiind absolut interzis ca acestea sa pluteasca.

Sarea are si ea un rol important. Astfel ca, aceasta nu trebuie sa fie iodata, pentru ca sarea iodata inmoaie muraturile. Ca proportie, se puneo lingura de sare mare, cumparata la vrac, la un litru de apa.

Iata si doua retete de gogonele murate:

Salata de gogonele pentru iarna

Gogonele in saramura

Sursa foto:ebinedestiut.ro