Care sunt alimentele care stopeaza caderea parului

(0)

2016-08-31 00:00:00

Cu toii ne confruntam la un moment dat cu problema caderii parului.

Din fericire, nu trebuie sa ne punem bazele in produsele sintetice, care pot avea efecte secundare neplacute, in multe dintre cazuri problema dispare cand includem in dieta noastra urmatoarele alimente.

peste-1.jpg

Pestele si ouale

Parul este facut, in mare parte, din proteine, asadar, pentru un par sanatos si rezistent, este nevoie de o alimentatie bogata in proteine. Insa, dietele bogate in grasimi duc la cresterea testosteronului, care dauneaza firului de par, uneori ducand chiar la chelire.

Deci, cele mai bune surse de proteine slabe sunt: pestele, carnea de pui, branza slaba, ouale, alunele crude, fasolea, soia sau branza tofu.

Stafidele

In afara de proteine, un rol foarte important pentru sanatatea parului il are si fierul. Atunci cand hemoglobina este la un nivel optim, oxigenul ajunge in toate locurile din corp in care este nevoie de el. Asta inseamna ca scalpul tau va fi bine irigat, ceea ce va duce la hranirea firului de par.

Placute la gust si foarte bogate in fier sunt stafidele, dar mai poti consuma si legume verzi sau cerealele integrale.

Fructele de mare

Zincul este cel care, in general, protejeaza foliculii de par. Acesti foliculi devin slabi cand zincul lipseste din organism, ducand la subtierea firului si la caderea acestuia.

Cele mai bogate alimente in zinc sunt fructele de mare, dar si carnea rosie si nucile.

Sursa foto:zenithskindental.com
Sursa articol:eatthis.com