Care este cel mai scump soi de struguri din lume - un ciorchine costa cat o masina

(0)

2016-08-19 00:00:00

Exista un soi de struguri care sunt o adevarata mina de aur, un singur ciorchine avand pretul unei masini. De fapt, o singura boaba costa 360 de dolari.

Soiul se numeste Ruby Roman, iar in Japonia au loc in fiecare an licitatii la care oamenii platesc sume exorbitante.

struguri-1.jpg

Pretul mare se datoreaza faptului ca strugurii Ruby Roman sunt cultivati doar in Japonia, in prefectura Ishikawa. Acestia sunt atent controlati pentru a indeplini toate criteriile de greutate si continut de zahar specifice soiului.

Cel mai scump ciorchine este primul care apare in anul respectiv. De acesta este legata o superstitie care spune ca cel care-l va cumpara va avea parte de mult noroc.

Aceasta practica dateaza din 2008, iar de atunci si pana in prezent pretul acestor struguri a avut o evolutie spectaculoasa.

De exemplu, in iulie 2015, primul ciorchine aparut, care a avut 26 de boabe, s-a vandut pentru suma de 8200 de dolari. Daca vi se pare mult, aflati ca anul acesta s-a stabilit un nou record, suma platita pentru primul ciorchine fiind de 11.000 de dolari pentru 30 de boabe.

Japonezul care a platit acest pret este Takamaru Konishi si a declarat ca va folosi cele 30 de boabe din soiul Ruby Roman pentru a-si servi clientii importanti care-i trec pragul magazinului.

Sursa foto:deccanchronicle.com
Sursa articol:telegraph.co.uk