Beneficiile consumului de pepene galben - pentru un bronz sanatos

(0)

2015-07-22 00:00:00

Pepenele galben este "ananasul romanesc", cel putin asa se spune. Ne hidrateaza, ne racoreste si ne ajuta sa trecem cu bine peste aceste zile caniculare.

Insa, avand in vedere cat de sanatos este pepenele galben, ar trebui sa-l consumam mai des chiar si cand afara temperaturile nu depasesc 35 de grade.

pepene galben-2.jpg

Iata cateva dintre beneficiile consumului de pepene galben:

1. Previne aparitia cancerului oral si la plamani.

Pepenele galben contine foarte multa vitamina A, care este cel mai bun antioxidant pentru corpul uman. Cancerul la plamani si cancerul oral sunt doua manifestari ale acestei boli care sunt inhibate de prezenta vitaminei A.

2. Bun pentru sanatatea ochilor.

Tot datorita cantitatilor mari de vitamina A, consumul de pepene galben este benefic pentru sanatatea ochilor. Pe langa o vedere mai buna, vitamina A va fereste si de aparitia infectiilor la nivelului mucoaselor ochiului.

3. Bun pentru sistemul nervos.

Pepenele galben este un complex natural de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, dar si de E, K). Acestea asigura buna functionare a sistemului nervos. Cand ele lipsesc, resimtim din plin stresul si oboseala.

4. Protectie impotriva razelor UV

Cu totii iubim sa facem plaja, dar razele soarelui pot fi si periculoase. Pepenele galben contine o substanta numita Zeaxanthin, care ofera protectie impotriva efectului negativ al razelor UV, atat pentru ochi, cat si pentru piele.

5. Bun pentru sanatatea inimii.

Pepenele galben contine mult potasiu, acesta fiind esential pentru o circulatie buna a sangelui, regland presiunea arteriala si prevenind infarctul.

De asemenea, pepenele galben reprezinta osursa excelenta de vitamina C(imunomodulatoare),magneziu,fibre si fitonutrienti.

Sursa foto:splendidtable.org

Sursa articol:nutrition-and-you.com