Caisele sunt fructe de sezon foarte bogate in vitamine si minerale, intaresc sistemul imunitar si au mai mult caroten antioxidant decat orice alt fruct.
De asemenea, de la caise putem folosi atat fructul, cat si semintele si florile.
Mai jos va spunem si cateva lucruri interesante pe care nu le stiati despre aceste fructe.
1. Caisele fac parte din familia rosaceae, adica din aceeasi familie cu piersicile si prunele, dar inrudite si cu trandafirul si ciresele.
2. In limba latina, caisa era numita praecocquum si insemna "piersica care se coace mai devreme".
3. Caisele sunt originare din Asia, apoi s-au raspandit in Persia si in zona mediteraneana, inainte ca exploratorii spanioli sa le popularizeze si in America de Nord si de Sud.
4. In China, caisele erau numite "lunile celor credinciosi" si se credea ca maresc fertilitatea la femei.
5. Semintele dulci pot fi consumate, fiind asemanatoare cu migdalele, in schimb, cele amare, pot fi toxice, datorita continutului in amigdalina.
Sursa foto: en.wikipedia.org
Sursa articol: webmd.com, bucataras.ro
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii