Gazpacho este un fel de mancare spaniol, dar cu origini in cultura araba.
Pentru ca in tarile arabe a fost dintotdeauna prea cald pentru a mai gati la foc, gazpacho este o supa de legume care se prepara si se serveste rece.
Din acest motiv, gazpacho a mai fost numita si "supa-salata".
Principalele ingrediente sunt rosii, ardei grasi, ceapa, castraveti, ulei de masline si, de regula, firmituri de paine.
De obicei, "supa-salata" era gatita intr-un vas de lut si era consumata cu crutoane de paine frecata cu usturoi si alte legume crude.
Mai jos v-am pregatit 3 retete de gazpacho pe care sa le incercati si voi in aceste zile caniculare:
Sursa foto: telegraph.co.uk
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii