23 de migdale pe zi

(0)

2012-03-13 00:00:00

Migdalele constituie de mult subiect de dezbatere printre specialistii in nutritie. Exista o parere unanima cu privire la beneficiile pe care o "doza" zilnica de migdale le poate aduce organismului: de la stimularea inimii, pana la stavilirea foamei si o exploze de energie furnizata corpului. Consumarea a 23 de migdale pe zi (sau a 25 de grame) constituie un obicei pe care toti ar trebui sa-l adopte.

23 de migdale pe zi

Migdalele sprijina colesterolul bun

Noua studii clinice au aratat efectele migdalelor asupra nivelului colesterolului, aratand ca o mana de migdale consumate zilnic pastreaza colesterolul in limitele normale.

Cercetarile stiintifice sugereaza, dar nu dovedesc, ca 40 de grame de migdale pe zi - ca parte din dieta saraca in grasimi saturate si colesterol, pot reduce riscul dezvoltarii de boli cardiace.

Migdalele contin grasimi bune

O portie de migdale contine 13 grame de grasimi nesaturate si doar un gram de grasimi saturate. Peste 60% din grasimile din migdale sunt mononesaturate, ceea ce le pune in fruntea alimentelor de acest fel.

Nutrienti crocanti

Sunt pline de nutrienti, au un gust bun si o textura tentanta. Cine poate rezista unei astfel de combinatie? O portie de 25 de grame de migdale contine 3,5 grame de fibre si 6 grame de proteine, ceea ce o face alegerea perfecta pentru gustarile de peste zi. In plus, migdalele sunt pline de minerale precum calciu si fosfor ce contribuie la sanatatea dintilor si a oaselor. Sunt in special indicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Vitamina E si antioxidantii din migdale constituie parghii de prevenire a unor tipuri de cancer, in special cel de colon si de prostata.

Precautii:

Exista cateva categoriii de persoane care ar trebui sa nu adopte dieta celor 23 de migdale zilnic:

* Cei cu calculi renali sau biliari sunt sfatuiti sa evite migdalele din cauza continutului ridicat de oxalati.* Proteina din migdale - amandina, poate cauza reactii alergice (desi nu sunt foarte comune astfel de cazuri).* Migdalele amare nu ar trebui consumate crude, intrucat contin acid hidrocianic si cianida, ambele fiind foarte toxice.