Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Ingrediente

  • • 500g ciuperci (de preferat champignon)
  • • 1 ceapa medie, tocata
  • • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • • 2 cartofi medii, curatati si taiati cubulete
  • • 4 cani de supa de legume sau supa de pui (sau apa)
  • • 1/2 cana de smantana sau lapte de cocos (pentru o varianta vegana)
  • • 2 linguri de ulei de masline sau unt
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Verdeata proaspata (optional), pentru decor

Mod de preparare

Incepe prin a spala bine ciupercile si a le taia felii subțiri.

Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline sau untul la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine transparenta si usor auriu.

Adauga usturoiul si caleste-l impreuna cu ceapa pentru inca un minut, amestecand continuu.

Adauga ciupercile si cartofii taiati cubulete si lasa-le sa se calească timp de aproximativ 5-7 minute, pana ciupercile isi reduc volumul si incep sa elibereze lichid.

Toarna supa de legume sau de pui peste legumele din oala. Daca folosesti apa, poti adauga un cub de supa pentru a intensifica gustul.

Lasa supa sa fiarba la foc mediu-tare timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele sunt complet fierte si moi.

Dupa ce supa s-a fiert bine, ia oala de pe foc și lasa continutul acesteia sa se raceasca putin. Foloseste un blender pentru a transforma supa intr-o crema fina si omogena.

Reincalzeste supa la foc mic, adauga smantana sau laptele de cocos si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Serveste supa crema de ciuperci fierbinte, decorand cu putina verdeata proaspata, daca doresti.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si alte retete delicioase: pate de casa, cu ciuperci, sarmale de post cu ciuperci sau ciulama de pui cu ciuperci.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti