Sarmalute cu dovleac

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (cca 30 – 35 buc mai mari)
  • Carne tocata amestec porc + vita – 800 kg
  • Orez – 80 g (spalat in prealabil)
  • Costita afumata – aprox 300 g (taiata cubulete)
  • Dovleac placintar, ras – cca 200 g
  • Ceapa rasa – 3 buc
  • Boia afumata – 1 lingurita
  • Cimbru uscat – 1 lingurita
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Foi de varza lasate la desarat – cca 15-20 buc mari
  • Varza murata tocata – 1/2 buc
  • Foi de dafin – 4-5 buc
  • Bulion – 1 cana
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;
Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;
Strange-le bine la capete;
La baza Crock Pot-ului 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;
Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;
Adauga sarmalele peste;
Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;
Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;
Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;
Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;
Pofta buna !

Socată reţeta bunicii

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval

Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval este foarte gustoasa si spornica. Ca si ingrediente principale, avem nevoie...

Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri