Crumble cu prune si afine la slow cooker Crock Pot

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Prune brumării 250 g,
  • Afine de pădure 250 g,
  • Eritritol 3 linguri,
  • Unt 200 g,
  • Făină de migdale 150 g,
  • Făină de cocos 50 g,
  • Eritritol 50 g,
  • Scorțișoară 1 linguriță.

Mod de preparare

Untul adus la temperatura camerei se amestecă cu făina de migdale, făina de cocos și eritriolul, se frământă până ce se obține un aluat omogen. Acesta se pune la rece, eventual congelator pentru minim 20 minute.
Între timp, fructele curățate și spălate se pun într-un vas cu fundul gros și cele 3 linguri de Eritritol, adică îndulcitor, și se dau la fiert cca. 10 minute la foc mic, până ce se înmoaie fructele și se încorporează zahărul și se lasă la răcit, în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, tapetat cu foaie de pergament.
După cele 20 de minute cât s-a răcit aluatul, se scoate din congelator/frigider și pur și simplu se răzuiește deasupra amestecului de fructe din vasul CrockPot-ului, se presară scorțișoara și se dă la copt, pe modul HIGH ( cca. 100 grade Celsius!) pentru 120 minute. Atenție din când în când se ridică, capacul și se șterge cu un șervet de bucătărie.
După cele 120 de minute, prăjitura se scoate din vas, se lasă la răcit și se servește ca atare sau cu înghețată, sos de vanilie după preferința fiecăruia! 😉
Spor și poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata...

Desert pasca fara aluat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj